Попри спільне рішення депутатської групи «Партія вільних демократів» не голосувати на сесіях Черкаської міськради, один із соратників екс-мера Сергія Одарича вчора це правило порушив. Член депгрупи «Партія вільних демократів» Микола Мирза проголосував за кілька земельних питань.


За версією голови депутатської групи в міськради Олега Ліходькіна, на Мирзу перед голосуванням дуже тиснули. Сам же Мирза запевняє, що відтепер ходитиме на всі засідання міської ради, адже треба виконувати обіцянки перед виборцями.

Про своє рішення голосувати Микола Мирза попередив колег ще напередодні сесії, під час засідання фракції.

– Це його особиста позиція – взяти участь у голосуванні. Відверто кажучи, члени депутатської групи поставилися до цього негативно, адже вона суперечить нашій позиції. Він аргументував це тим, що на нього здійснюється найбільший тиск останнім часом. Для того, щоб якось полегшити ситуацію, він ухвалив рішення сходити на сесію та навіть взяти участь у голосуванні. Хоча насправді від більшості рішень він утримався. Частину питань підтримав, тобто він зараз неоднозначну позицію займає… – так пояснює голосування свого колеги «Прочерку» Олег Ліходькін.

Сам же Микола Мирза називає інші причини. Про тиск – ні слова.

– Я – мажоритарник. На мою думку, треба повертатися до сесійної зали, працювати. Мене люди обирали, я багато чого хотів зробити в Дахнівці – наприклад, каналізацію, аптеку, тому якщо не буду ходити й просувати питання, то вони так і «зависнуть», а це значить, що дахнівчани нічого не отримають, – пояснює своє рішення голосувати Микола Мирза.

Між тим, обидва депутати запевняють, що рішення голосувати не ставить під сумнів присутність Мирзи в депутатській групі.

– Ми – демократична фракція, у нас немає тоталітарного режиму. Крім того, у положенні про нашу депутатську групу йдеться про те, що якщо депутат заявив відкрито про свою незгоду з фракцією і має бажання голосувати по-іншому, то він має право це робити, – коментує Олег Ліходькін.

Натомість Микола Мирза переконує, що депутати-«вільні демократи» мають повертатися до сесійної зали.

– Ми – депутати, а тому маємо повертатися й працювати. Можливо, деякі люди порівнюють себе з депутатами у Верховній Раді. Однак наша депутатська група – це люди, які зібралися для розбудови Черкас, а не для блокування трибуни… – впевнений Мирза.

Утім, Олег Ліходькін каже, що поки що позиція його депутатської групи не змінилася, а тому голосувати вони не збираються. Щоправда, крім Мирзи, є ще кілька депутатів, які з такою позицією не згодні.

– Інколи виборці звертаються з проханням підтримати ті чи ті питання. Безумовно, вони певною мірою суперечать нашій позиції, – каже Ліходькін. – Певні коливання двох-трьох депутатів є, але лише в тих питаннях, які пов’язані з життєдіяльностю конкретного округу. Я не хочу розголошувати їхні прізвища, адже не сумніваюся в їхній порядності, тому не хотів би, щоб були якісь спекуляції, – говорить Олег Олексійович.

По-різному розповідають депутати і про ставлення лідера «Партії вільних демократів», міського голови у відставці Сергія Одарича стосовно голосування його соратника.

– Він негативно ставиться, тому що у ситуації, що склалася, має бути єдність. І я з цим згоден, – коротко каже Олег Ліходькін.

Микола Мирза переконує, що й надалі підтримуватиме Одарича:

– Сергій Одарич нормально поставився, не було ніяких особливих заперечень. У нас нема конфлікту. Ми ж депутати, маємо право голосувати. У нас з Сергієм Олеговичем була розписано багато програм, які створені на поліпшення життя жителів. Ці програми не скинуті, вони є. Треба повертатися, ухвалювати рішення, щоб вони не складалися в ящик, – переконує Микола Олександрович. – Ми як підтримували, так і підтримуємо Сергія Олеговича… Він дуже багато зробив для міста. Але ж так трапилось… Все одно треба виконувати свої зобов’язання. Я ж не можу сказати дахнівчанам: «Вибачте, так трапилося, я не буду ходити на сесії»… Мене люди просто не зрозуміють.

Між тим, агітувати своїх колег повертатися у сесійну залу він не збирається:

– Я б не хотів, щоб це питання розглядали, як політичне. У Черкасах політики не повинно бути. Це господарська діяльність. Я нікого не агітую. Всі люди дорослі, – каже Мирза.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100