Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, екс-мер Черкас Володимир Олійник вважає, що події, які розгорнулися у Врадіївці на Миколаївщині є відлунням «чисток», проведених у правоохоронних органах після помаранчевої революції, та оцінює поведінку представників «Свободи» у Врадіїївці, як танці на кістках. Про це інформує прес-служба ПР.

У далекому минулому Володимир Олійник сам був «помаранчевим»… Фото з архіву «Прочерку»

У далекому минулому Володимир Олійник сам був «помаранчевим»… Фото з архіву «Прочерку»


Володимир Олійник наголосив, що партія «Свобода» влаштовує відверту провокацію у Врадіївці: «Це вже помітили люди, і «свободівці» намагаються їх відтіснити». Політик упевнений, що опозиційні депутати розпочали відвертий самопіар на людському горі.

«От якраз зараз опозиція показує своє істинне обличчя — починає влаштовувати політичні танці на людському горі. Їм байдуже, яка буде доля цих людей, їм треба пропіаритися, щоб потім зібрати собі електорат. Для них, напевно, стало відкриттям, що люди не дурні. Вже і мітингуючі у Врадіївці зрозуміли, що поведінка «свободовців» провокативна, що вони приїхали туди пропіаритися зі своїми прапорами та наметами. «Свободовці» займаються відвертим підбурюванням, а це не шлях для правового інструменту. Це, як кажуть, танці на кістках, танці на чужому горі. Їм, я наголошую, байдуже, що буде з цими людьми, вони хочуть тільки зібрати свої дивіденди. Це самопіар, політичний шабаш. Вони можуть і на похорон із прапорами прийти. Тому треба їх зупиняти. Замість копіткої роботи — підтримати, зібрати якісь кошти, надати правову допомогу, вони просто влаштовують шабаш», — наголосив народний депутат.

Крім того, він нагадав, що саме після помаранчевої революції відбувалися масові чистки МВС, СБУ, прокуратури і судів. За його словами, наслідки таких «чисток» відгукуються й донині.

«Досі працюють люди, які були взяті при «політично правильному» міністрі Луценко. Згадайте, після так званої революції відбувалися масові чистки правоохоронних, наглядових органів. Їх набирали за принципом лояльності, а не за професіоналізмом. Це була велика помилка, наслідки якої відгукуються і донині. Навіть сам Луценко, коли дав згоду стати міністром внутрішніх справ, не мав потрібної освіти. Тому він і по телебаченню вручав повістки і виписував штраф за порушення правил дорожнього руху сину Ющенка. А це законом заборонено, міністр не може цього робити», — зауважив політик.

Також він вважає заяви опозиціонерів про відставку Міністра внутрішніх справ безпідставними.

«Згадайте поведінку міністра внутрішніх справ Луценка у справі Лозинського. Він вийшов і сказав, що Лозинський невинний, що він відбивався від Олійника, який був озброєний. А його соратники почали говорити, що треба було ще Лозинського нагородити! От якраз тоді були всі підстави для відставки міністра! А що робить Захарченко — він прийшов і сказав: ми надамо жорстку оцінку всім посадовим особам міліції, які вчинили злочин, ми не будемо захищати честь мундиру. І вже полетіли перші голови, триває слідство. Генеральний Прокурор також одразу відреагував. Тому сьогодні для відставки Міністра внутрішніх справ немає підстав — він діє за законом. І опозиціонери це все знають, а говорять протилежне, щоб викликати обурення громадськості», — пояснив Володимир Олійник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100