Опозиціонери з Черкащини долучилися до пікетування райвідділу міліції у Врадіївці, що на Миколаївщині. Зокрема, нині там перебувають член політичної ради, один з лідерів черкаського «Фронту змін» Максим Поляков, а також лідер ВО «Свобода» на Черкащині Юрій Ботнар.

Як зазначає на своїй сторінці у «Фейсбук» Максим Поляков, вчора на віче прийшло близько тисячі осіб.

Максим Поляков у Врадіївці - на фото в центрі

Максим Поляков у Врадіївці - на фото в центрі


«Ми не підемо звідси, доки не будемо впевнені, що ми й наші діти в безпеці. Чули, що сюди сьогодні мав приїхати міністр внутрішніх справ, але замість нього виступив його заступник. Він переконував нас, що міліція робить усе можливе, щоб покарати винних, пропонував розійтись по домівках. Ми йому не віримо», – цитує мітингувальників Максим Поляков.

Також він запевняє, що в понеділок, 8 липня, о 12 годині біля міськвідділу міліції в Умані відбудеться мітинг на підтримку жителів Врадіївки та за відставку міністра Захарченка. На його переконання, такі мітинги мають пройти про всій країні.

«Тільки так ми зможемо повалити злочинний режим, який зараз при владі, і провести генеральну чистку у наскрізь прогнилій системі МВС», – зазначає Максим Анатолійович.

Він впевнений, що у кожному містечку України знайдеться історія, що подібна Врадіївці.

«Врадіївка – то не єдиний приклад кричущого беззаконня в країні. У кожному містечку чи селищі знайдуться десятки подібних історій, коли ті, хто мають захищати людей, б'ють, грабують чи навіть вбивають мирних жителів. Черкащина не є вийнятком. Кажуть, риба гниє з голови. Варто глянути на біографію «двічі не судимого» начальника МВС в Черкаській області Валерія Дернового, і все стає зрозумілим», – пише на своїй сторінці у «Фейсбук» Максим Поляков.

Як повідомив у коментарі «Прочерку» «свободівець» Юрій Ботнар, він туди поїхав разом з десятьма однопартійцями.

– Я хотів підтримати врадіївців, захист їхніх прав. Очевидно, що Врадіївка на сьогодні є місцем, де вибухнув народний гнів. Я поїхав туди, щоб в нас не повторювалося те саме. Треба вже там показати силу громади. Міліція не повинна вже настільки плювати на права громадян. Рано чи пізно правоохоронці відповідатимуть за злочини, – зазначає Юрій Ботнар та запевняє, що шкодує, що від початку конфлікту не був присутній на місці подій.

Нагадаємо, сьогодні о 18:00 у Черкасах відбудеться мітинг проти свавілля міліції та чиновників. Акцію організовано на підтримку мітингувальників у Врадіївці. Місце проведення – біля будівлі УМВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100