Гідравлічні випробування мереж у Черкасах проходять згідно графіку та навіть випереджають минулорічні темпи. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник в. о. мера Черкас Павло Карась.

– Завтра розпочнеться останній етап і я думаю, що найближчим часом ми будемо з гарячою водою, – сказав Павло Карась.

За його словами, темпи виконання робіт і проведення випробовувань значно випереджають минулий рік.

– Бо торік у серпні ще проводились випробування, а цього року вже в липні завершимо, – зазначив він. – Щоправда є і проблеми. Так, проблеми з тепловою мережею по вулиці Ватутіна. Тож виноситимемо на сесію питання про виділення коштів з бюджету на ремонт тепломережі. Також є проблема з об’єктами соціально-культурної сфери, які фактично відмовляються від гідравлічних випробувань та не проводять промивання своїх внутрішніх систем. Я як голова відповідної комісії не підпишу жодного акту на такий об’єкт. Адже керівники таких закладів ігнорують всі існуючі нормативи і наносять шкоду інтересам держави! Непромита система публічної установи використовує більше тепла і відповідно витрачається більша кількість бюджетних коштів. Також мова про стабільність теплопостачання об’єктів. Адже коли не проведені гідравлічні випробування школи чи лікарні, то гарантувати стабільність теплопостачання цього об’єкту взимку не можна.

Павло Карась запевнив, що він щодня контролює темпи виконання робіт. У найближчі десять днів він обіцяє завершення ремонтних робіт і поверхня теплої води в домівки черкащан.

У той же час, Павло Карась анонсує великі ремонтні роботи в Південно-Західному районі міста.

– Черкаська ТЕЦ проводитиме там заміну великої мережі діаметром 700 міліметрів. Заміну мережі в районі вулиці Ярославської робитиме і Черкаситеплокомуненерго. Тому два тижні буде перекрито рух вулицею Сумгаїтською. Об’їзд транспорту здійснюватиметься вулицями Руставі і Тараскова. Попередньо про перекриття руху черкащан буде повідомлено згодом, – запевнив Павло Карась.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100