Сьогодні міська влада спільно з керівництвом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вивчає питання про створення в місті музею археології на чолі з Михайлом Сиволапом.

«Безумовно, цей музей потрібен Черкасам, при чому як окрема структура, а не в складі вже діючих музеїв. Музей археології може стати туристичною цікавинкою Черкас, гордістю історії нашого міста. На мою думку, частина експозиції має діяти як музей під відкритим небом..», - зазначив секретар міської ради, в.о. міського голови Черкас  Віктор Білоусов.

« Безумовно, ця ініціатива має фінансуватися. В зв’язку з цим я буду звертатися до депутатів Черкаської міської ради з пропозицією передбачити в бюджеті міста на наступний рік відповідні кошти. Думаю, депутати мене підтримають, адже це потрібно і черкасцям, і гостям міста, а також тим людям, для яких створення такого музею стало справою життя», – стверджує він.

Нагадаємо, мер Черкас у відставці Сергій Одарич обіцяв відкрити разом зі звільненим з ЧНУ ім. Б. Хмельницького археологом Михайлом Сиволапом археологічний музей. Саме за долю музею так побивався Сиволап, якого звільнили з навчального закладу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100