Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького посідає аж 25 місце в рейтингу вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації, яке скалало Міністерство освіти і науки. Загалом у таблиці наведено 29 класичних університетів. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті МОН.

28 місце у рейтингу технічних вишів посідає ще один Черкаський ВНЗ – Черкаський державний технологічний університет. Всього у цій категорії представлений 31 ВНЗ.

Ранжування вишів здійснювалося за результатами їхньої діяльності та потенціалом 2011/2012 навчального та 2012 календарного років.

МОН скалало рейтингу у кількох категоріях: класичні університети (ЧНУ ім. Б. Хмельницького має 25 позицію); технічні університети; технології, будівництво та транспорт (28 місце посідає Черкаський державний технологiчний університет); педагогічні, гуманітарні, фізичне виховання та спорт та інші.

Академія пожежної безпеки м.. Героїв Чорнобиля МНС України посіла 12 місце з чотирнадцяти у рейтингу групи навчальних закладів «Право, правоохоронна діяльність, цивільний захит, безпека життєдіяльності»

За версією Міносвіти, серед класичних університетів найкращим є Київський національний унiверситет ім. Т. Г. Шевченка, на другому місці – Харкiвський нацiональний унiверситет ім. В. Н. Каразіна, на третьому – Сумський державний унiверситет.

До рейтингу МОН увійшло також кілька уманських вишів. Зокрема, 8 позицію у рейтингу

педагогічних, гуманітарних, фізичного виховання та спорту посідає Уманський державний педагогiчний унiверситет ім.П.Г.Тичини, натомість Уманський національний університет садівництва посів 17 місце у рейтингу аграрних вишів.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100