11 липня в Каневі міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода", представники інших патріотичних сил та громада пікетували міськраду та відвідали її сесійне засідання. Заходи відбулися на знак незгоди з позбавленням депутатських повноважень голови Канівської міської організації ВО "Свобода" Юрія Гамалія.

До пікету міської ради долучилося близько пів сотні канівців, депутати міськради та невизнаний владою народний депутат, переможець виборів до Верховної Ради у 197-му окрузі Леонід Даценко. Після мітингу громада без перешкод потрапила на засідання міської ради.

Пікетування сесії міської ради. Канів

Пікетування сесії міської ради. Канів


Виступаючи на мітингу, Юрій Гамалій зазначив: "Влада намагається усунути від громадського життя найбільш активних представників опозиційних сил, намагається зачепитися за будь-що, аби позбавити мене мандата, а також сплюндрувати вибір громади. Для неї є важливо позбавити опозиційного депутата можливости оперативно ставати на захист канівців та викривати незаконні дії влади.

Дії силових структур – прокуратури й судів, коли опозиційного депутата за формальною підставою позбавляють мандата, а щодо посадових осіб від міського голови до секретаря ради за подібні дії (порушення ч.2 статті 12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції") справи навіть не розглядаються, говорять тільки про одне: таку владу можна змінити тільки революційним шляхом. Закликаємо всіх чесних, порядних, небайдужих людей гуртуватися навколо "Свободи", навколо опозиційних сил, бо тільки разом, спільними діями можна протистояти тому мракобіссю, що насувається на нашу державу". Нагадаємо, свободівця звинувачують у тому, що він буцімто несвоєчасно подав декларацію про доходи, через що звинувачують його у вчиненні корупційних дій.

Як стало відомо пізніше, "родзинкою" мітингу мав стати трактор, який збиралися пригнати до міської ради о 9:30, щоби "лагодити дорогу", а заодно і заглушити мітингувальників. Проте, по дорозі до міськради двигун машини заглух, тому трактор дістався місця лише о 10:30, а після сесії мешканці Канева змогли побачити "пакращєння": асфальт проїжджої частини був переритий.

На сесії першим питанням розглянули заяву до депутатів Верховної Ради від Канівської міської організації ВО "Свобода" щодо неправомірности судових рішень та нечіткости відповідних законів. Після невеликих доопрацювань у робочому порядку заяву було одноголосно ухвалено.

"Оскільки більша частина депутатів міськради є також так званими "корупціонерами", адже перебувають у такій же ситуації, як і Юрій Гамалій, то фактично міська рада є нелегітимною, оскільки своєчасно декларації подали 6 депутатів. Маємо чіткий приклад того, як працює "вибіркове правосуддя". Мушу визнати, у Каневі воно яскраво проявилося. Чому саме тут? Очевидно, що перед перевиборами народного депутата в 197-му окрузі влада намагається "зачистити" Канів. Також наступного року відбудуться вшанування з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка, і на це буде спрямовано чималі кошти. І для того, щоби знизити контроль громади та опір опозиції, дієвих опозиціонерів усувають. Зважаючи на цю ситуацію, закликаю присутніх депутатів добровільно скласти мандати, анулювати списки і заново йти на вибори до міської ради. Але, на жаль, переконаний, що ніхто з "регіоналів", їхніх сателітів та "тушок" того не зробить. Проте громада все бачить і з часом беззаконня, яке нині тут твориться, просто так з рук не зійде нікому. Незважаючи ні на що, депутати від "Свободи" і надалі контролюватимуть дії більшости та запобігатимуть її злочинним рішенням проти громади", – повідомив під час виступу в. о. голови Черкаської обласної організації ВО "Свобода" Юрій Ботнар.

Депутати від фракції ВО "Батьківщина" на знак солідарности зі свободівцями залишили залу засідань з вимогою звільнити прокурора Олександра Кожушка.

Нагадаємо, що 24 червня 2013 року Канівська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звернулася з відозвою до містян з приводу спроби влади всупереч здоровому глузду позбавити мандата депутата міськради, очільника Канівської "Свободи" Юрія Гамалія. Націоналістові, якого було визнано "опозиціонером 2012 року", закидають, що він буцімто несвоєчасно подав декларацію про доходи, через що звинувачують його у вчиненні корупційних дій.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації ВО «Свобода».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100