Найвища вартість молока на прилавках магазинів – у Черкаській області. Такі висновки зробили експерти інформаційно-аналітичного центру «Агро Перспектива» згідно з оперативними даними регіонів, пише газета «Вечірні Черкаси».

Так, максимальний рівень середніх цін на молоко з умістом жиру до 2,5 відсотка станом на 21 червня був зафіксований у Черкаській області – 7,69 грн./л при середній ціні по Україні 7,01 грн./л. Найдешевшим молоко виявилось на Миколаївщині – 6,32 грн./л.

На думку президента Асоціації виробників молока України, уманчанина Андрія Дикуна, така вартість молока, навпаки, низька, оскільки його виробництво потребує значних коштів і зусиль. Населення здає молоко по 3 гривні за літр, великі агрофірми – по 4,50. А щоб корова давала молоко, потрібно три роки за нею доглядати і годувати.

– Чомусь ніхто не задумується, коли платить за мінеральну воду більше, ніж за молоко, – каже Андрій Євгенович.– Окрім того, експерти, які назвали середню ціну на молоко 7 гривень за літр, враховували усе те молоко, що продається з прилавків. Але ж у пакетах не завжди продають натуральний продукт! Часто виробники колотять «молоко» із домішок – пальмової олії, сухого молока. Тому такі продукти, які лише звуться молоком, мають привабливі ціни, а споживач навіть не здогадується, що йому продають.

За словами Андрія Дикуна, Асоціація виробників молока наразі лобіює ухвалення закону, в якому йдеться, що молочні продукти із домішками і замінниками мають стояти в магазинах на окремих полицях, а не поряд із натуральними молочними продуктами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100