Державна санітарно-епідеміологічна служба України інформує, що за повідомленням Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області 10-11 липня в інфекційне відділення Канівської центральної районної лікарні госпіталізовано 31 студента Київського Національного університету ім. Т.Г.Шевченка, які проходять виробничу практику на базі Канівського природного заповідника ННЦ «Інститут біології». Діагноз при поступленні: у п'яти осіб – гострий гастрит, у шести – харчова токсикоінфекція, у 20 — гострий гастроентероколіт, у тому числі у двох осіб — легкий перебіг захворювання, у решти — середній.

Усі потерпілі пов’язують своє захворювання з харчуванням в їдальні Канівського заповідника, вказують на незадовільні органолептичні властивості страв, які вживались на вечерю 8 липня та сніданок 9 липня.

Державною санітарно-епідеміологічною службою Черкаської області вживаються усі необхідні заходи щодо встановлення обставин спалаху та його локалізації: проведено опитування та бактеріологічне обстеження хворих, відібрані зразки харчових продуктів, проби води та змиви з об'єктів навколишнього середовища.

Здійснено санепідобстеження їдальні, де було виявлено ряд недоліків: там не здійснюється контроль за температурним режимом холодильного обладнання для зберігання м’яса, не вказані кінцеві терміни придатності продукції, що зберігається без промислової упаковки. Проведено раптове бактеріологічне обстеження працівників харчоблоку.

Також встановлено, що студентів-практикантів залучають до подачі готових страв на обідні столи та для миття посуду.

Розслідування випадку групового захворювання серед студентів Київського Національного університету ім. Шевченка продовжується, ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Про це інформує Державна санітарно-епідеміологічна служба України.

Нагадаємо, як вже повідомлялося, Канівською міжрайонною прокуратурою за результатом перевірки факту масового отруєння студентів у місті Каневі відкрито кримінальне провадження, за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100