Міському голові Черкас у відставці Сергію Одаричу доведеться вибачитися перед депутатом Черкаської міської ради від ПР Сергієм Отрешком. Про це йдеться у сьогоднішньому рішенні Черкаського районного суду, на засіданні якого був кореспондент «Прочерку».

Тривалий час мер Черкас Одарич і керівник фракції ПР Отрешко (на фото – на передньому плані) були союзниками в Черкаській міськраді

Тривалий час мер Черкас Одарич і керівник фракції ПР Отрешко (на фото – на передньому плані) були союзниками в Черкаській міськраді

 

Нагадаємо, депутат Черкаської міської ради від Партії регіонів Сергій Отрешко 29 квітня подав позов стосовно дій екс-мера Сергія Одарича до Черкаського районного суду, вимагаючи захисту честі і гідності та ділової репутації.

Предметом позову стала фраза, яку сказав Сергій Одарич у прямому ефірі телерадіокомпанії «ВІККА» у програмі «Відкритий діалог» від 12 квітня.

«…Той же самий Сергій Отрешко. Очевидно, йому пообіцяли, що не будуть порушувати кримінальну справу. Він вкрав із міського бюджету три мільйони гривень. Виграв підряд на ремонтування вулиці Одеської, отримав аванс в розмірі три мільйони гривень, не виконав робіт і гроші не повернув, і не збирається повертати», – саме за цю фразу Черкаський суд зобов’язав вибачитися екс-мера.

На судовому засідання був присутній Сергій Одарич. Сергія Отрешка не було. Під час судового засідання близько години тривали дебати. Журналістам було відмовлено знімати фото та відео. Також було заслухано свідків, зокрема, тодішнього начальника патронатної служби Ірину Левченко, екс-заступника міського голови Олексія Гужву та директора департаменту житлово-комунального комплексу Олександра Риджаніча.

Захисник Отрешка у суді Геннадій Ярмак вважає таке рішення справедливим.

– На моє переконання, люди часто забувають, що є інтереси політичні, а є – особисті. Я вважаю, що якщо людина виступає публічно, не важливо, це мер чи депутат Верховної Ради, то має чітко розуміти, що є честь і достоїнство, які захищає законодавство, – зазначив Геннадій Миколайович.

Він впевнений: сьогоднішній суд стане гарним уроком для інших політиків, щоб ті контролювали свої слова.

Натомість сторона захисту, адвокат Сергія Одарича Наталія Даньковська, у коментарі нашому виданню повідомила, що вже готується до апеляції, оскільки з таким рішенням суду не згодна..

– Я вважаю, що нами було абсолютно доведено, що це є оціночним судженням та критикою депутата, який при виконанні своїх обов’язків вів себе не зовсім правильно. На мою думку, кожна публічна особа має розуміти, що якщо ти вже викликалася бути публічною, то маєш критику сприймати спокійно, а не подавати за кожний критичний факт позов і додавати роботу судам, – переконана Наталія Даньковська.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100