Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб під час поїздки на ринки міста Черкас особисто завітав на ринок по вул. Пастерівській, поспілкувався з продавцями та покупцями, а також із мешканцями району.

– Сьогодні тут немає комфортних умов для реалізації сільськогосподарської продукції: антисанітарія, стихійні стоянки для автотранспорту, відсутність сертифікатів якості. Такого не повинно бути. Люди мають бути впевненими у якості товарів, які вони купують. Ситуація не в тому, аби завадити роботі ринку та підприєців, а в безпеці черкащан. Особливо це питання актуальне у літній період, адже спека та недотримання санітарних норм підвищує ризик поширення інфекційних захворювань, – поділився враженнями Сергій Борисович.

Поспілкувавшись із продавцями та відвідувачами ринку, очільник області наголосив, що це питання сьогодні не можна залишати невирішеним.

– Сьогодні ми пропонуємо людям, які там працюють, перехід на ринок «Фермерський» на економічно вигідних умовах. Уже 130 продавців підписали угоду з керівництвом цього ринку і готові продавати там свою продукцію, – підкреслив керівник області.

Так, за умовами такого договору селяни мають змогу півроку користуватися робочим місцем безоплатно, а, починаючи із другого півріччя, орендна плата становитиме 20 гривень за місце на день.

Водночас, деякі продавці та покупці, яким вигідніше реалізувати та купувати товари саме в цьому районі, доводять, що ринок не можна закривати, та готові обговорювати компромісні варіанти.

Проблема навколо цього ринку існує давно і, на жаль, не знаходить логічного вирішення. У цьому питанні є дві сторони і обидві мають бути враховані, – наголосив Сергій Борисович.

Відтак, вже цього тижня керівництво області та міста разом із представниками правоохоронних та контролюючих органів сяде за стіл переговорів із продавцями ринку, щоб обговорити проблемні моменти та шляхи їх вирішення. Поряд із цим очільник області дав низку доручень, зокрема розробити послідовну систему контролю якості продукції та вирішити проблему із парковкою автомобілів, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100