Народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко сьогодні в Черкасах відзвітував перед журналістами про свою діяльність у парламентарі. Він повідомив, що за період першої і другої сесій Верховної Ради України VII скликання підготував 60 законопроектів, з яких 8 ухвалено. Крім того, нардеп повідомив, що без поважного причини не пропустив жодного пленарного засідання, з 52 був присутнім на 49, а під час трьох засідань перебував у відрядженні.

– Я не дуже задоволений своєю законодавчою діяльністю. Так сталося, що чим далі, тим більшу роль нині відіграє партійність того, хто вносить законопроект. Тому мені, як представнику опозиції, надзвичайно тяжко донести, що мої законопроекти – це не партійні законопроекти, – зазначив Микола Томенко. – Наприклад, саме коли я був у Росії у відрядженні з питань ювілею Шевченка, в парламенті розглядався наш спільний законопроект про охорону рослинного і тваринного світу. Речі очевидні, наприклад, що не можна продавати опудала з червонокнижних тварин тощо. Там близько 20 авторів, у тому числі й від ПР, проте Чечетов дав команду не голосувати, бо я в списку стояв перший.

Цікаво, що більшість нардепів, за словами Миколи Томенка, пишуть насамперед про грошову допомогу виборцям.

– На моє глибоке переконання, міліонер може бути меценатом, але депутатом йому бути не обов’язково. Чому я це кажу? Бо я подивився деякі звіти. Депутат Петренко каже, мовляв, я роздав гроші трьом бабусям, п’ятьом допоміг лікуватися, а десятьом якось ще фінансово допоміг. А що, для цього треба бути депутатом? Я знаю багатьох бізнесменів, які допомагають грошима, але не звітують про це! – зазначив Микола Томенко. – Перш за все, депутатська робота – це не гроші давати, а відстояти позицію громадян шляхом ухвалення того чи іншого законопроекту, або не допустити законопроект, який люди не хочуть, щоб був ухвалений.

Сам Микола Томенко каже, що боїться писати, що він комусь давав гроші.

– Адже 90% звернень до мене – це звернення про фінансову допомогу у лікуванні. Ось в такій ситуації ми сьогодні перебуваємо! Чиновники просто не розуміють, в якому стані охорона здоров’я! Коли я у 2002 році став депутатом, у в мене серед ста звернень одне було з проханням про виділення коштів на лікування. А зараз 90%! Якщо я напишу в звіті, що я допоміг такій-то людині з Черкас чи Чорнобая, то буде катастрофа. Адже тоді ще більше буде звернень. Тож з моральної точки зору, звісно, я намагаюся допомогти, але об’єктивно це неможливо зробити по відношенню до всіх, – зазначив Микола Томенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100