реклама

реклама

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що непроведення виборів у проблемних округах «влаштовує всіх», бо краще «боротися за ці вибори, ніж боротися на виборах, бо в них (у опозиції, – ред.) там непроста ситуація», пише «УНІАН».

Говорячи про можливість призначення виборів в «проблемних» округах, він висловив сумнів, що вони відбудуться в 2013 році. Водночас додав, що на сьогодні можливий один із трьох сценаріїв розвитку подій.

За його словами, консенсусним сценарієм буде проведення виборів на початку грудня цього року, тобто рішення про це парламент має ухвалити на початку вересня.

За другим сценарієм, парламентська більшість протягне своє рішення і вибори в «проблемних» округах відбудуться 22 грудня. Черненко вважає такий сценарій «проблемним», оскільки на виборах у цей час може бути менше спостерігачів та менша явка виборців.

За третім сценарієм вибори в «проблемних» округах так і не будуть призначені в 2013 році і при цьому влада звинувачуватиме опозицію, що вона блокує розгляд цього питання, оскільки ряд опозиційних політиків вже сьогодні заявили, що вони виступають проти проведення виборів 22 грудня 2013 року.

Водночас Черненко вважає, що непроведення виборів в проблемних округах «влаштовує всіх», бо краще «боротися за ці вибори, ніж боротися на виборах, бо в них (йдеться про опозицію, – ред.) там непроста ситуація». Він зазначив, що влада не зацікавлена у виборах у «проблемних» округах, оскільки там можуть пройти до парламенту представники опозиції.

Також Черненко вважає поки що «фантастичним сценарієм» непризначення Верховною Радою виборів Президента України в 2015 році за прикладом непризначення виборів у Києві.

За його словами, не виключено, що парламент України може так само не виконати свій обов’язок, як і у випадку з непризначенням виборів Київського мера та Київської міської ради. У той же час він наголосив, що в такому випадку був би в світі «резонанс високий, оскільки це буде шлях до диктатури, це буде скандал».

Він висловив сподівання, що до такого сценарію Україна не прийде.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100