реклама Делікат

реклама

Після літніх канікул на Черкащині свої двері відчинили 648 загальноосвітніх навчальних закладів, а за шкільні парти цього року сіли 110 600 тисяч учнів.

Особливим свято першого дзвоника стало для вихованців Степанецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, що у Канівському районі. Привітати із Днем знань школярів та вчителів приїхав з подарунками голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб. Він побажав усім школярам успіхів у навчанні та невпинного руху вперед.

«Хочу щиро привітати дітей та вчителів з початком нового навчального року. Досвідчені і мудрі наставники поведуть сьогодні більше ста тисяч маленьких черкащан до прекрасної країни знань. Доземний уклін вчителям за їх натхненну і самовіддану працю, – сказав у вітальному слові голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. – Новий навчальний рік для нас особливий – це рік двох знаменних дат 60-річчя утворення Черкаської області і 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. Я хотів би побажати всім нам, щоб щастя прийшло у кожен дім, щоб були щасливими наші діти! Нам потрібні їхні міцні знання, нові відкриття, їх умілі руки, щоб побудувати нову країну, про яку мріяв Шевченко».

На урочистих лінійках у всіх школах головними дійовими особами стали 11300 тисяч «першачків». У школі в Степанцях їх – 17: сьогодні вони стали на ще одну сходинку самостійного життя.

Свято першого дзвоника починають з гімну України та привітань одне одного віршами. Під час урочистостей від очільника області кожен учень першого класу отримав книжку «Кобзарик. За сонцем хмаронька пливе». Вона познайомить дітей з віршами Великого Кобзаря (такі книги будуть передані усім першокласникам нашого краю). Ілюстрації до поезій Тараса Шевченка у книзі малювали вихованці Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату.

Про це інформує прес-служба голови Черкаської обласної державної адміністрації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100