реклама Делікат

реклама

Народний депутат України Геннадій Бобов пропонує заборонити обіг насвая – небезпечної для здоров’я речовини із Середньої Азії, яка набуває популярності в Україні. Про це сказано в законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони виробництва, ввезення, пересилання, перевезення та торгівлі насваєм», що був поданий 4 вересня, інформує прес-служба нардепа.

Депутат вказує на те, що останніми роками в Україні набуває популярності вживання насвая – одного з видів тютюнових виробів, який вживається шляхом розсмоктування у роті. Ця речовина потрапляє в Україну з країн Середньої Азії – Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану, Казахстану, де вона користується популярністю серед місцевого населення. Її популярність росте зі збільшенням кількості мігрантів та перебуваючих на території держави жителів Середньої Азії. Водночас вказується, що сьогодні насвай користується все більшою популярності серед української молоді, в першу чергу, серед школярів старших класів. Існують побоювання, що в Україні розповсюдження насвая буде проходити за російським сценарієм, який передбачає масове вживання його школярами з 5 класу.

«Досвід Росії демонструє, що насвай поширюється серед молодого покоління дуже швидко, а от викорінити його дуже важко», - стверджує Геннадій Бобов.

В Україні торгівля, перевезення, пересилання, виробництво та виготовлення насвая ніяк не регламентовано.

Довідково: Насвай виготовляється з тютюну, вапна і іншої сировини, наприклад, рослинних олій, клею, часто курячого, гусячого чи верблюжого посліду та інших добавок, як правило, ароматичних. Вапно та послід тварин використовуються для покращення потрапляння нікотину в кров через слизову оболонку. Іноді до насвая додаються наркотичні засоби для збільшення дурманного ефекту. Майже 90% насвая, який ввозиться на територію України, виготовлено в домашніх умовах при ігноруванні всіх можливих санітарних норм.

реклама

Коментарі  

 
+6 #5 Оксана Колісник 05.09.2013 19:01
Навіть не знала, що таке є. Просвітили. Думаю, не тільки мене...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Сергій 05.09.2013 18:14
До чого тут це? Ви думаєте в Таджикістані краще жити ніж на Чигиринщині?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 незнайка 05.09.2013 16:59
Сережа Население азиатских стран увеличивается Населення Черкащини винищуеться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Сергій 05.09.2013 16:25
Ви хочете, щоб діти їли тютюн з кізяками, який їм будуть продавати торгаші з Узбекистану? Тоді населення скоротиться ще швидше. Від раку і інших хвороб
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 незнайка 05.09.2013 15:51
В Чигиринском районе за 2007-2013 г население уменьшилось с 33 тыс до 28 тыс Старики уходят из жизни молодежь разбегается от такой жизни в негазифицирован ных селах О ком депутат заботится-непонятно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100