Цими днями завершилась робота над розписом дзвіниці, яка стоїть навпроти Покровського храму Сміли й одночасно служить центральним входом на церковне подвір'я, повідомляє прес-служба Черкаської єпархії Української православної церкви.



«Тепер кожен віруючий, який буде проходити під аркою, може вклонитися образу Покрови Пресвятої Богородиці, який прикрашає головний звід, і найбільш шанованим святим угодникам, чиї зображення містяться на бічних стінках», – йдеться у повідомленні.


Усі роботи були виконані смілянською художницею Світланою Кот, яка вже має досвід церковного розпису, працювала у багатьох храмах і монастирях не тільки в Черкаській області, але й інших місцях України. Світлана виконала частину внутрішнього розпису всередині самого Покровського храму, де зараз триває реставрація, а фактично – повне оновлення центрального куполу. Всі роботи здійснюються за підтримки народного депутата України Віктора Анатолійовича Тимошенка.

Як розповів настоятель Покровського храму отець Петро Дмитрук, навесні наступного року планується будівництво ще однієї невеликої дзвіниці, яка підніметься над церковним колодязем на місці нинішнього дерев'яного. Обидві дзвіниці разом із самим храмом створять елегантний архітектурний ансамбль. А сама територія двору буде прикрашена квітниками та декоративними рослинами. Крім того, тут знайдеться місце й для дитячого майданчика, де зможуть відпочити найменші парафіяни, які не звикли до тривалих церковних богослужінь.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Скептик 07.09.2013 21:31
Всі роботи здійснюються за підтримки народного депутата України Віктора Анатолійовича Тимошенка
=== А що, вже скоро вибори? :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100