реклама

реклама Делікат

реклама

Перевірити на правдивість поширену думку про те, що владу в Україні «взяли донецькі», поставив собі за мету щотижневик «Зеркало недели». За підрахунками видання, Черкащина належить до областей, де присутність у владі «донецьких» найбільша.

У матеріалі Віктора Трегубова «Я б в «донецькі» пішов – нехай мене навчать», опублікованому в номері газети від 20 вересня, здійснено «практичну перевірку» офіційних біографій представників влади в Україні та окремо в кожному із її регіонів.

За підрахунками видання, найбільше представників «земляцтва Донбасу» серед керівників місцевої влади – у власне Донецькій та Запорізькій областях (по 4 особи). Трохи менше (по 3 особи) – в м. Києві, АР Крим, Луганській, Херсонській та Черкаській областях. По 2 особи – у 9 областях центральної та південної України, по 1 особі – у 5 областях центральної та західної України, а також у Севастополі. Зовсім немає вихідців із Донбасу у 5 областях західної України.

Серед провідних керівників держави уродженців Донецької області – 65 осіб, Дніпропетровської – 17, Київської – 13. Черкаська область, яка має у вищих ешелонах влади 9 земляків, поділяє за цим показником разом з Вінницькою областю 9/10 місця. Найменше в українській владі представників Рівненщини (двоє), Криму та Севастополя (по одному).

Читайте також: «Донецький край – кузня кадрів», – губернатор Черкащини про нові призначення

Аналізуючи присутність вихідців із Донбасу в центральних органах влади, автор доводить, що їх зосереджено найбільше в тих владних установах, які Президент України вважає в керуванні державою ключовими: Конституційний суд, важливі з погляду наявності силових важелів та фінансових потоків міністерства, Генпрокуратура.

Підсумовуючи результати свого дослідження, автор зауважує: воно свідчить про те, що найвища влада у кадровій політиці не стільки орієнтується на професіоналізм, креативність, інтелектуальність, скільки керується принципом «свій – чужий». Це призводить до того, що кадровий потенціал багатьох областей України використовується не в повній мірі, що впливає на ефективність влади в цілому.

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Нестор Іванович 25.09.2013 09:48
Донецька орда прийшла "усмиряти" козацький край, дивіться щоб зуби не обламали - історичних прикладів хоч відбаляй.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 букашка 24.09.2013 18:55
Цитую SMS:
напоминает анекдот:
я тоже из донецких, у меня теща на улице Донецкой жила.

якби анекдот- то сміялися б. а тут- плакати треба. винищувачі чортові прийшли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Кроп 23.09.2013 13:24
Так вот почему нам так плохо живется...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Фугас 23.09.2013 13:07
Слыхал, что на Донеччине люди по вечерам на улицу боятся выходить, их отлавливают и развозят по стране на руководящие должности.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 SMS 23.09.2013 13:03
напоминает анекдот:
я тоже из донецких, у меня теща на улице Донецкой жила.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100