реклама Делікат

21 вересня у Григорівці Канівського району відбулось перепоховання останків 21 радянського солдата, які було знайдено на території сільської ради пошуковцями Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну», зокрема, й її обласного представництва.


Як повідомили«Прочерку» у секторі з питань регіональної політики та забезпечення доступу до публічної інформації апарату Канівської райдержадміністрації, перепоховання відбулося за участі керівників району. Поминальну панахиду за загиблими провів настоятель Миколаївської церкви отець Василій.

За словами очільника обласної організації «Закінчимо війну», інспектора служби охорони культурної спадщини облдержадміністрації Олександра Назарова, на території Канівського району пошукові роботи буде продовжено. «Вивчаючи архівні матеріали, карти та інші історичні факти, ми виробили стратегію і тактику своєї роботи і тепер знаємо, що це лише початок, адже тут полягло безліч радянських воїнів», – сказав він.


Наприкінці вересня у Григорівці відзначають не лише звільнення села, а й початок визволення Правобережної України. 1943-го року Григорівка стала центром боїв за створення і розширення Букринського плацдарму, під час яких радянські війська, не маючи спеціальних засобів для переправи, форсували Дніпро, відкинувши значні сили німців за річку, чим дали можливість успішно провести наступальну операцію з визволення Києва.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 незнайка 25.09.2013 11:09
1945-взятие Берлина 2013- выробылы стратегию и тактику СВОЕЙ РОБОТЫ и ТЕПЕР ЗНАЕМ-цитата инспектора службы охороны памятников культурной спадщины ОДА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Loki 25.09.2013 10:38
"Там було" чего-то здесь со своей братвой на фотографиях не видно((((. Или такие мероприятия не являются святыми для их шайки, или же присутствие священника и правда, не позволяет нечисти в таких местах появляться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100