реклама Делікат

30 вересня країна вп'яте святкувала День усиновлювача. Журналісти «Головної програми», що на ICTV, розповіли дві унікальні історії.

У місті Золотоноша Черкаської області живе унікальна родина. Сім’я Горяченків усиновила одразу чотирьох дітей, рідних сестер і брата. Яке воно, любляче батьківське серце, ці діти ніколи не знали. Яка вона – справжня родина – ніколи не бачили.

Їх мамі Наталі й досі бракує сміливості згадувати, яким було життя її дітей. За неї прокручує час назад чоловік. Біологічна мати про дітей не думала і не дбала. Вони вчотирьох жили у холодному, сирому будинку. З однією сковорідкою, практично без їжі та одежі.

Малечу довелося вчити всього. По суті, не дитинства – а життя, бо їхнє колишнє вбоге існування життям не назвеш. Тижні, місяці, роки терпіння, зусиль і наполегливості далися взнаки. Малюки одразу пішли на контакт. За словами батьків, їх менша Юлія одразу назвала Наталію мамою. Їх життя налагодилось і кожен вечір вони проводять усією родиною - вдома.

Та на усиновленні чотирьох сім’я Горяченків не зупинилась. Взяли ще двох хлопчиків. На папері - поки опікуни. Для дітей – вже батьки. Чи погодяться іще на усиновлення? – Так. Тільки-но свій будинок розширять.

Та на героїв тягнуть ті пари, які наважалися всиновити навіть одну дитину. Сім років Олена Славінська не могла стати мамою. Лікарні, білі халати, обстеження. Все марно.

Від зневіри і безвиході здалася. Та зважилась на відчайдушний крок – удочерити дівчинку. Разом із чоловіком пройшли курси усиновителів. Першим Мілану побачив її чоловік Олександр. І не міг забути її безмежні блакитні очі.

У дитячому будинку запал молодих людей остудили: дівчинка недужа, букет хвороб – не дай Боже, шукайте собі здорове дитя! І ніхто б не засудив, якби відмовилися. Але подружжя це не злякало.

Відтоді минуло три роки. Мілана підросла і крок за кроком розвивається, усупереч пророцтвам лікарів. А родина Славінських не хочуть зупинятися на одній дитині.

ВІДЕО можна переглянути на сайті ICTV.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100