реклама

реклама

У черкаській дитячій міській поліклініці №2 не знають, чим проводити інгаляції дітям. Після закриття інгаляторію тут сподіваються лише на портативний небулайзер (пристрій для проведення інгаляцій). Утім, переконані в поліклініці, він не витримає навантаження, бо ж щодня тут обслуговували близько 80 дітей.


За словами працівників фізкабінету, наявні інгалятори пропрацювали близько 20 років. Однак після нещодавнього огляду комісією, владці з’ясували, що вони працювали без технічних паспортів. Інгаляторій закрили вчора відповідно до наказу головлікаря дитячої міської лікарні Володимира Борисенка «у зв'язку з технічним станом апаратури».

Через затримки проплат Державним казначейством, в поліклініці не сподіваються, що за бюджетні кошти сюди скоро закуплять нові апарати.

Натомість заступник директора департаменту охорони здоров’я, начальник управління контролю якості медичних послуг Надія Гетьман у коментарі «Прочерку» повідомила, що апарати, якими обслуговували дітей, не зареєстровані Міністерством охорони здоров’я, тож лікувати дітей ними не можна.

– Апарат-інгалятор, який не зареєстрований у Міністерстві охорони здоров’я і виготовлений «кустарним» шляхом, може бути для дітей використаний? – обурюється Надія Анатоліївна.

Крім того, на її переконання, апарат уже «віджив своє». Новий же вчора згодилася для поліклініки купити почесний президент ПАТ «Азот», імовірна кандидатка на перевиборах по 194 в. о. Валентина Жуковська, урочисто оголосивши про це під час чергових громадських слухань. Для цього обіцяє спрямувати 10 тисяч гривень.

Надія Гетьман запевняє, що після придбання нового апарату фізкабінет працюватиме в нормальному режимі. Конфлікт навколо інгаляторію, на її думку, створюють самі медичні працівники, бо не хочуть проходити перекваліфікацію.

– Взагалі увесь цей хай підняли медичні працівники. Вони лікують не за протоколом. При ГРВІ інгаляції забороняються. Коли ми почали питати, де їхній журнал, то з’ясували, що вони його ведуть неправильно. Коли починаєш вимагати працювати за стандартами, то виникають розмови, що ми «щось закриваємо», – скаржиться чиновниця.

Водночас головлікар Черкаської міської дитячої лікарні Володимир Борисенко в грубій формі відмовив у телефонному коментарю виданню «Прочерк». Нагадаємо, саме він, за словами депутатки облради Наталії Старікової, є ініціатором закриття інгаляторію.

– Такі коментарі я телефоном не надаю. Я ж не знаю, хто ви – журналіст, провокатор, диверсант, агент іноземної розвідки, шпіон... А Старікова нехай краще молоком займається якісним, сирками якісними, а не дає інформацію, якою не володіє. Старікова чомусь до мене не під’їхала і не спитала. Вона – депутат обласної ради, я – теж депутат обласної ради. Вона знає, де моє робоче місце, – дав пораду Старіковій замість відповіді Борисенко, який в облраді є депутатом від Народної партії.

Нагадаємо, сьогодні Наталія Старікова написала звернення на ім'я в. о. директора департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради Надії Гетьман із вимогою негайно розслідувати ситуацію, що склалася, надати копію наказу, відповідно до якого закрили інгаляторій у поліклініці №2 і вжити заходів для негайного відновлення повноцінної роботи фізіотерапевтичного кабінету в усіх дитячих поліклініках.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #19 педіатр 15.10.2013 23:48
в кабінеті у борисенка не тільки ремонт ,а і кухня, де йому готуе секретар свіжий обід, кондиціонер, він мае влітку в кабінеті комфортні 22 градуси, мае собачку, спущену з ланцюга - секретутку ТАНЬКУ, яка не допускае до його "тіла" тих, кого він не любить, бо не дай боже прийдуть із паперами-проханням: дайте те, чого не хватае для роботи, бо треба покращувати медобслуговуван ня дитячого населення, а немае ж чим! А у собачки Таньки наказ: прошения з челяді НЕ БРАТЬ! з особо настирних - брать, але РВАТЬ! з челяддю не розмовлять - бо вони ж просто лікарі, а ти ж СОБАЧКА ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ БОРИСЕНКА! без освіти! але прикормлена! А ще в новому кабінеті головлікаря ( скільки тисяч? витрачено на ремонт? ) е окремі двері, через які він зможе тікать, якщо його захоче хтось запитать - як же ти - не ПЕДІАТР - купив собі заслуженого кіллера педіатріі? А за які гроші купив собі Орден, що привселюдно чіпляв собі на груди при угроблених поліклініках? Борисенко - ти ЗЛОЯКІСНА ПУХЛИНА НА ТІЛІ ПЕДІАТРІІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 педіатр 15.10.2013 23:21
Інгаляціі - це дешеве і якісне лікування, фізіотерапія - також, але магнатам від фармаціі вигідно, щоб купували в аптеках за великі гроші "гарні коробочки", тому, як нам обіцяють, при сімейних амбулаторіях після реформи будуть лише УФО і портативні інгалятори (небулайзери), а фізіокабінети будуть лише у теперішній дит.п-ці №3, яка після нового року у м.Черкасах буде називатися консультативно-діагностичним відділенням при лікарні швидкоі допомоги для дітей м.Черкас (нинішня дитяча міська лікарня Конева ).КАПІТАЛІЗМ, панове, КАПІТАЛІЗМ завойовуе УКРАІНУ-неньку, з одніею відмінністю: при капіталістичній краіні е медичне страхування, а в кримінальній Украіні - немае та й не скоро буде! Бо хіба кримінал ділиться награбованим із бюджету із платниками податків? І будуть знову нести тягар платного лікування при "безплатній" конституціі батьки і забезпечувати утримання сімейних амбулаторій, лікарень, шкіл разом з нами - лікарями, медичними сестрами та вчителями!КОРУМ ПОВАНУ ВЛАДУ ГЕТЬ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #17 Дитяча поліклініка 11.10.2013 14:40
Зараз в нашому колективі за вказівкою Гетьман та борисенко розпочали полювання на відьом. Лікарям ЗАБОРОНЯЮТЬ виписувати дітям інгаляції, щоб не скаржились. Переслідують працівників фізкабінету, погрожують всіх звільнити. Люди добрі, ДОПОМОЖІТЬ лікувати дітей! ГЕСТАПО НА МАРШІ! Пане Булатецький, шановні депутати, захистіть нас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #16 ТЕТЯНА 11.10.2013 12:45
дали заслуженого пісьля кількох м=ців роботи в дитячій лікарні?А перед тою лікаркою не соромно що на проф.зборах вирішили дати заслуженого бо Вона таке заробила за відданість до роботи в дит.педіатріі.А нащо йому п-ка?ВІН З СВОІМ ДРУГОМ екс.мером і з зрадником цьго мера хтіли продати цю п-ку оцінивши іі за 3з половиною тисячі грн ви тільки подумайте хто керуе дитинством?А що цей БОРОВ не знав з якого року в експлуатаціі інгалятори?Правду пише п-ка він відкрив ОХОТУ на п-ку і людей які йому не мовчать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #15 правдолюб 10.10.2013 23:53
борисенко! Куди ти подів фінанси, виділені на дитячі поліклініки? Купив собі звання - заслужений кіллер педіатріі м.Черкас? Скільки спеціалістів і педіатрів згноів для "покращення надання медичноі допомоги дітям".! А скільки грошей заробив на економіі заробітноі плати, експлуатуючи підлеглих і прямим чином ПОГІРШУЮЧИ НАДАННЯ МЕДИЧНОІ ДОПОМОГИ ДІТЯМ В ПОЛІКЛІНІКАХ? Ото воно тобі все і вертаеться! На твоі гроші Можна поновити всі фізкабінети та інгаляторіі м.Черкас та ще й на санаторіі хватить!!! П Е Д І А Т Р О Н Е Н А В И С Н И К!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #14 Волошка 10.10.2013 23:15
Рекомендую в.о директора департаменту охорони здоров’я пройти початковий медичний курс «перепідготовки »,щоб знати що лікують не за «правильним» протоколом чи журналом,а за призначенням лікаря ,діагноз хвороби визначає лікар . Пропоную Н.Гетьман та В.Борисенка притягнути до відповідальност і за бездарне керівництво. Що вони зробили щоб замінити застарілу техніку? Перекваліфікаці я медичних сестер замінить медичне обладнання? Безд*рам на керівних посадах не місце, від їхніх «ЗНАНЬ» страждають наші діти .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 Дитяча поліклініка 10.10.2013 19:34
27 жовтня наша поліклініка пройщла акредитацію і отримала вищу категорію. Ніяких претензій до фізкабінету та апаратів для інгаляцій не було. А після зустрічі з депутатами 1 жовтня Борисенко оголосив нам війну: прислав метролога, якому чомусь не сподобались інгаляторні апарати, які працювали і рік, і два тому. І заборонили надавати процедури хворим дітям. Люди добрі, захистіть нас від рабовласника, яким є Борисенко. Цей д*ремар поїдом їсть дитячі поліклініки. Гірше, ніж у концтаборі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #12 Обережно: Х*МЛО 10.10.2013 19:26
Таке х*мло до медицини не можна підпускати на кілометр, тим більше до дитячої.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Викладач 10.10.2013 16:20
Цитую Холодний Яр:
Ось Вам лікарі-есесівці: Борисенко та Гетьман! :P :D У війну такі лікарі над дітьми експерименти проводили, тепер борисенки та гетьмани продовжують і жаліють, що немає Гітлера та Сталіна.

По протоколу Борисенка дитячі поліклініки слід переробити в газові камери і пропустити через них хворих дітей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #10 В точку 10.10.2013 15:38
Мабуть планується закриття поліклініки, початок зроблено. А Жуковська передасть інгалятьрій, якщо виберуть нардепом, тролейбуси яекають перевиборів на території Азоту - це як наживка на гачку. Невже нічого людського не залишилось у цих так званих "лікарів", що дітей позбавили лікування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100