реклама

реклама

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відзначив, що в Україні триває підведення підсумків річниці нової влади. Він нагадав, що вже відбулося підбивання підсумків року діяльності Президента та року роботи прем’єр-міністра. Тепер же, за його словами, чиновники місцевого рівня готуються на найвищому рівні відзначити річницю перебування на посадах голів обласних адміністрацій. (Як відомо, перші призначення відбулися 18 березня 2010р., а решта на початку квітня).

Микола Томенко назвав традиційним, що і за часів Російської імперії, і радянської влади, «чим далі від Києва – тим вищу ступінь улесливостідо своїх начальників демонструють чиновники». Він повідомив, що, як інформують журналісти, «чиновництво не спить ночами, думаючи як належним чином увіковічити майбутню дату року «царювання» так званих губернаторів».

Натомість, за словами М.Томенка, реальний результат свідчить про те, що, як мінімум, дві серйозні справи вдалося зробити керівникам областей за останній рік. Першою такою справою М.Томенко назвав переведення всього чиновництва та посадових осіб комунальних підприємств, включно зі школами та лікарнями, до Партії регіонів. Друге, за його словами, це те, що вдалося завершити визначення списку «правильних» і «неправильних» бізнес-структур і підприємців та, відповідно, визначити принципи роботи з ними. «Правильних» - не чіпати і дати можливість максимально освоювати бюджетні кошти. «Неправильних» - тероризувати перевірками доки вони не визнають генеральну лінію партії», - сказав М.Томенко.

У зв’язку з другою дією Микола Томенко сказав, що, «можливо, голови обласних та районних адміністрацій отримують задоволення від цькування бізнесу, але місцеві бюджети і місцеві мешканці реально потерпають від такого підходу, оскільки велика кількість підприємств та підприємців під тиском таких перевірок відмовляються працювати в тих чи інших регіонах». Як приклад, Микола Томенко назвав підприємство «Богдан» у Черкасах, яке обласною адміністрацією було оголошено персоною нон-грата на території області, після чого підприємство, на якому працює біля півтори тисячі черкащан, змінило юридичну адресу і сплачує податки в Києві, а не на Черкащині.

Про це повідомляє Микола Томенко на своєму персональному сайті.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 гонта 21.03.2011 12:50
Дурня! Всі місцеві податки сплачуються за місцем проведення бізнесу. Томенку це варто було б знати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Виктор 20.03.2011 12:47
Страх, страх и еще раз страх царит в Черкасской ОДА. Помните бессмертного Гоголя? Как они все тряслись пред заезжим ....? Весь прикол в том что наша так сказать "элита" готова вылизать зад любому заезжему чиновнику лишь бы удержаться в кресле. А эти самые "заезжие" этим умело манипулируют потому-что сами .....только тем кто еще выше. Кстати, недавно с женой были на " Тарасе" в Драмтеатре. Великолепная вистава, просто чудо, супруга плакала, такие эмоции вызвал спектакль. И... испортило все , просто перечеркнуло на нет, остался .......осадок всего после одного момента, после спектакля когда была сказана одна фраза " Цветы от героя украины голови...." Вы вдумайтесь люди, Тарас Шевченко и .... "герой Украины" .............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 небайдужий 19.03.2011 13:50
невже пан Томенко не знає,що найбільші платники податків з усіє Украни мають сплачувати податки до Киева- причому тут Тулуб?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Бровко 19.03.2011 10:40
Миколо Володимировичу!
Побільше таких людей які так вболівають за Черкащину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100