реклама

реклама Делікат

реклама

Юрист Олег Веремієнко запропонував оголосити національне бастування-страйк адвокатів на підтримку уманського колеги Віктора Смалія, якому присудили 60 днів перебування під вартою в СІЗО. Текст із відповідним закликом пана Веремієнка є в розпорядженні «Прочерку».

Олег Веремієнко закликав своїх колег прийти сьогодні об 11.00 на попереджувальний страйк під Генеральну прокуратуру на вул. Різницькій в місті Києві.

«Нагадаю, що Віктора Смалія незаконно заарештували і катували співробітники міліції. Його судила закритим судом суддя Бірса в Дніпровському райсуді столиці. На суд влада привезла 3 автобуси міліціонерів, що не можна було проштовхнутись», – наголошує Олег Веремієнко. – «Ані громадськість, ані журналістів на суд не пустили. Що далі? Чого ми чекаємо? Що ще має трапитись, аби ми прокинулись від сну? Давайте проведемо мирну акцію: один день не вийдемо на роботу або вийдемо в суди, на допити тощо і не працюватимемо».

Юрист дивується: якщо вже вони беззахисні, то що тоді вже говорити про звичайних громадян?

«Саме через нас влада намагається залякати українське суспільство, посіяти страх, паніку, хочуть поставити країну на коліна. Згадайте побиття студентів на Майдані 30 листопада. Скільки ментів-перевертнів було покарано? Хто був взятий під варту за пролиття крові безневинних? Чого ми чекаємо? Це ж наші діти! Єдиний шанс для влади зараз – це шлях репресій», – переконаний Олег Веремієнко. – «І нам треба обирати, з ким ми зараз – із партією влади або з українським народом, якому ми давали присягу. Якщо ми не встоїмо, настане 1937 рік для всіх і кожного. Люди будуть проклинати нас до споконвіку за бездіяльність, страх, підлабузництво. Адвокатська спільнота зараз має встати, проявити солідарність і зупинити каток репресій! Бо завтра на місці батька чотирьох дітей Віктора Смалія може опинитись будь-хто із нас або наших близьких».


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Оксана Фігура 19.12.2013 14:19
Подивимось, скільки їх вийшло пікетувати і скільки буде страйкувати. Знаю напевне, що дуже мало (в кращому випадку). Нема в них ніякої солідарності. Ними рулить конкуренція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100