На 10 годин 27 січня скликається позачергова сесія Черкаської міськради, на якій планується розглянути суспільно-політичну ситуацію в країні. За оцінками спостерігачів, за останні два місяці це вже третя спроба зібрати депутатів для того, щоб дати оцінку стану справ у країні.

lll1

 Ініціаторами скликання сесії стали опозиційні фракції міської ради – «Вільні демократи» і «Батьківщина» (на фото голова фракції ВД Олег Ліходькін переконує міську владу у необхідності скликання позачергової сесії). 

Як передає кореспондент ""Прочерку" сьогодні вранці у залі засідань Черкаської міськради зібралося з півтора десятка депутатів, головним чином представників «Вільні демократів» та «Батьківщини». Представники цих фракцій сподівалися власними силами зібрати кворум, необхідний для проведення сьогодні позачергової сесії. Однак із фракції Партії регіонів прийшов, і то з запізненням, тільки Сергій Отрешко, із міжфракційного об’єднання «Черкащани» були лише Валерій Воротнік і Олександр Радуцький, із позафракційних – Ольга Швець.

Представники «Вільних демократів» і «Батьківщини» підготували текст звернення депутатів Черкаської міськради, в якому констатують наявність «найпотужнішого і найбільш тривалого, за всі роки незалежності України, конфлікту між владою України і народом». Причину цього конфлікту депутати вбачають у прийнятті 16 січня низки антиконституційних законів. Депутати вимагають скасувати ці закони, відправити у відставку міністра внутрішніх справ Віталія  Захарченка, припинити незаконні дії спецпідрозділу «Беркут» та покарати винних у цих діях. Також вимагається відправити у відставку Уряд Миколи Азарова і провести в Черкасах вибори міського голови.

Цей проект звернення буде запропоновано на розгляд депутатів під час понеділкової сесії.

Одночасно зі зборами депутатів опозиційних фракцій відбувалося засідання міськвиконкому, під час якого розглядалося звернення міської влади до жителів Черкас. Депутати запросили членів міськвиконкому провести засідання у їхній присутності.

Таким чином, члени міськвиконкому перейшли в залу засідань міськради, де й проголосували за узгоджений текст звернення. Виконком закликав усі політичні сили до порозуміння, правоохоронців – до виваженості й дотримання законності, керівників комунальних підприємств – до відповідальності, а депутатів міськради – до участі у припиненні «чвар і протистояння».

Після завершення засідання міськвиконкому відбулася зустріч депутатів із секретарем міської ради, під час якої вони переконали Віктора Білоусова скликати на понеділок позачергову сесію.

Текст звернення

Шановні жителі нашого міста!

Увечері 23 січня цього року в місті Черкаси відбулася акція протесту, що переросла в масові заворушення, в результаті яких відбувся штурм із спробою захоплення невстановленими особами приміщення обласної ради і обласної державної адміністрації. Ця надзвичайна подія із спробою захоплення адмінприміщень найвищих органів влади в регіоні супроводжувалась насиллям, підпалами, погромами, які призвели до знищення майна громади. Мала місце пряма загроза життю громадян: постраждали люди – як протестувальники, так і правоохоронці. У зв'язку з цим виконавчий комітет Черкаської міської ради висловлює свою глибоку занепокоєність радикалізацією мирного протесту громадян і звертається з проханням до:

жителів міста Черкаси – проявити стриманість, не піддаватись на провокації, не допускати актів вандалізму;

лідерів усіх політичних сил – і опозиційних і провладних: знайти нарешті порозуміння для мирного вирішення існуючих проблем; пам'ятати про особисту відповідальність за свої заклики і дії. Не треба нести насилля в наш спільний дім;

представників правоохоронних органів – проявити свої найкращі якості: витримку і виваженість; дотримуватись діючого законодавства, вірності присязі. Незаконні дії будь-яких осіб повинні бути розслідувані, встановлені причетні, а винні притягнуті до відповідальності;

керівників підприємств, організацій міського житлово-комунального комплексу – інфраструктура міста не носить ніякого партійного забарвлення. Від свідомості і відповідальності всіх працівників цього сектору залежать умови проживання городян, їх настрій і домашній затишок

депутатів міської ради – як представникам своїх виборців, треба йти до них, слухати їх, роз'яснювати необхідність припинення чвар і протистояння!

Шановні черкащани!

Лише наші спільні дії можуть припинити протистояння, запобігти кровопролиттю, врятувати наше місто від бездумних руйнувань, розколу громади. Пам'ятаймо про нашу спільну відповідальність за майбутнє нашого міста і нашої України!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100