Народний депутат України від «ВО «Батьківщина» Леонід Даценко під час прес-конференції учора висловив здивування тим, що на Черкащині досі не випустили всіх ув’язнених через штурми Будинку рад.

– Я надіслав депутатське звернення на ім’я Сергія Борисовича Тулуба із вимогою розібратися в тих надзвичайних подіях, які відбувалися у нас у Черкасах, починаючи з 23 січня по сьогоднішній день, – зауважив Даценко. – Нашою основною вимогою перед владою є звільнення мирних громадян – учасників мирних протестів і початок виконання закону «про амністію» на території Черкащини. Закон говорить, що для того, щоб влада пішла на поступки, опозиція також має піти їй назустріч, звільняючи адміністративні державні установи, розблоковуючи вулиці. У нас на Черкащині жодний державний орган не є в облозі, не захоплений. Що ми на Черкащині повинні зробити згідно з цим законом, щоб увійти в переговори з обласною владою? За логікою ми повинні захопити приміщення, заблокувати дороги і виставити владі ультиматум. Так можна дійти до абсурду.

Даценко наголосив, що справжні «зачинщики і так звані екстремісти», які штурмували Будинок рад, «під прикриттям «Беркуту» й міліції сховалися», а натомість затримували мирних громадян, маючи на меті залякати Черкащину.

Нардеп зауважив, що у разі ігнорування владою цієї вимоги він закликатиме черкащан до розгортання мирного протесту в Черкасах.

– Тоді ми будемо розбудовувати перед облдержадміністрацією свій обласний Майдан, ми будемо виводити людей на майдани в районних центрах і тиснути силою мирного, демократичного протесту, щоб усунути нинішню владу на чолі з Тулубом і його донецькою бригадою з нашої області. У нас іншого виходу просто не залишиться. Або відбуваються взаємні поступки, діалог між владою і суспільством (не з опозицією).

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 Нестор Іванович 05.02.2014 00:05
Впринципі все вірно каже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 незнайка 04.02.2014 15:22
Покликушествова ть можешь но придут ли каневские девчата-сомневаюсь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100