реклама

реклама

Голову обласної організації ВО «Свобода» Юрія Ботнара затримували цілою групою спецпризначенців «як терориста». Про це він розповів журналістам на своїй прес-конференції.


За словами Ботнара, затримання відбувалося о 9.15 «з порушенням низки процесуальних норм».

Після затримання очільника обласної «Свободи» доставили в Соснівськимй РВ УМВС.

– Без пред’явлення будь-яких звинувачень зі мною зустрілася після півторагодинного очікування слідча прокуратури, яка лише запитала мої анкетні дані і спитала, що я робив 23 січня. Очевидно, вони цілий день не знали, що мені пред’явити. Я розцінюю моє затримання як політичне переслідування, – підкреслив Юрій Ботнар.

Опісля, за словами Ботнара, його вивели через задній двір, посадили в цивільну машину, де сиділо троє працівників міліції.

– До речі, жоден із працівників міліції за весь день мені не показав посвідчення, – зазначив «свободівець».

Далі його завезли на територію черкаського УБОЗу.

– Через парадний вхід мене заводили лише в Соснівський РВ УМВС. Надалі мене скрізь заводили лише через чорні ходи, підвальні приміщення тощо. В черкаському УБОЗі мене пересадили в мікроавтобус «Фольксваген». З нами сіли три озброєні спецпризначенці та один працівник у цивільному, – зазначив Юрій Ботнар. – Ними весь час керували лише по телефону. Вони постійно спілкувалися з якимось Володимиром Івановичем. Я знайшов лише одного службовця в обласному управлінні міліції з таким ім’ям – начальника управління громадської безпеки Іващенка.

Далі авто з Юрієм Ботнаром рушило в Смілу.

– Там ми стояли цілий день. Вони чогось чекали, очевидно, вказівок. У цей час їхнє керівництво вирішувало, яку ж підозру мені оголосити. Коли ми заїхали у внутрішній дворик Смілянського РВ, мене забрали через якесь підвальне приміщення нагору. Там уже чекав слідчий Руслан Андріяш. Лише о 19.30 було складено протокол затримання, і мені винесли підозру, – зазначив «свободівець».

Звідти Юрія Ботнара повезли в бік Катеринополя.

– Часом їм давали якісь суперечливі завдання. Майже доїхавши до Катеринополя, їм сказали розвернутися і їхати в Шполу. Вони вже самі сміялися, мені теж було саркастично від усього, що відбувалося… Система працює, але вкрай безглуздо. Коли вони рушили до Шполи, їм знову сказали їхати в Катеринопіль… Ми цілий день каталися. Я думаю, вони просто хотіли вночі без надання мені захисту тишком-нишком провести суд, але система дала збій. У Катеринополі нас уже теж ніхто не чекав. Їм знову дали наказ їхати, але я досі не можу зрозуміти, в якому я був ізоляторі тимчасового тримання: чи у Звенигородці, чи в Шполі. Була заметіль, тому було погано видно, куди саме ми приїхали. В тому ІТТ я й провів ніч, – зазначив Ботнар.

Правоохоронці, які возили його областю, агресії не проявляли, не били. Крім того, вони намагалися ділитися з Юрієм Ботнаром їжею, від якої «свободівець» сам відмовився.

Після ночі в ІТТ Ботнару віддали шнурівки, пасок і шарф, які напередодні забрали.

Ми поїхали в Катеринопіль. По дорозі до нас у машину сів слідчий, який веде цю справу, висмоктану з пальця. Там і відбувся суд, – розповів Юрій Ботнар.

Нагадаємо, що Юрія Ботнара звинувачують в організації масових заворушень та участь в захопленні адмінбудівель.

реклама

Коментарі  

 
+4 #6 С Миколаєнко 07.02.2014 05:31
далi треба їхати у Днiпровськi плавнi i писати "апрельские тезисы"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Оксана 06.02.2014 21:25
Тьху-ти, скільки з одним ... шелесту. Надавали б підсрачників і на сезонні роботи, там сніг у рідному Катеринополі відкидати абощо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 Шпак 06.02.2014 16:29
Це тема така "замєсті" усіх лідерів місцевої опозиції? Карася і Булатецького схоже теж саме чекало. Судячи з того, як місцеві опозиційні політики почали "соромитись" виступати на Черкаському майдані, перспективи опинитися під слідством подіяли... Все більше переконуюсь, що й перше "захоплення" ОДА - справа Барселонича.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Таки да 06.02.2014 15:53
Дай денег Барселоновичу за то что он закаляет тебя и превращает из шалопая в политика ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Максим Залiзняк 06.02.2014 15:33
Брехлива ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Ковпак 06.02.2014 15:30
які у нас все-таки добрі люди працюють у правоохоронних органах! Повчилися б краще у американців як слід брати террористів на прикладі захоплення Бін Ладена
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100