Голову обласної організації ВО «Свобода» Юрія Ботнара звинувачують у порушенні трьох статей Кримінального кодексу. Про це він повідомив журналістам під час прес-конференції за допомогою «Skype».

Зокрема, йому інкримінують захоплення приміщення колишнього Будинку політпросвіти 21 січня.

«Ботнар Ю. А., скориставшись наявністю зібрання людей після вказаної будівлі, діючи умисно з метою незаконно перешкодити нормальній роботі Центру підвищення кваліфікації кадрів Черкаської обласної державної адміністрації, організував учасників мітингу до вчинення протиправних активних дій та в групі з іншими особами захопили приміщення, перешкоджаючи нормальній роботі працівників і унеможливлюючи ними виконання своїх службових обов’язків», – процитував клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке слідчий спрямував до судді, Юрій Ботнар.

Він нагадав, що 21 січня – це неділя. Тож його дивує, як саме мітингарі могли перешкоджати роботі Центру.

– Конкретно я там перебував на зустрічі з народним депутатом Леонідом Даценком, де вже під час зустрічі було обговорено питання створення обласної народної ради, – розповів Юрій Ботнар про те, що робив у приміщенні Центру підвищення кваліфікації кадрів.

Крім того, в документі Ботнару інкримінують, що 27 січня «за його ініціативою о 00.15 хвилин у Черкасах перед адміністративною будівлею Черкаської облдержадміністрації розпочався мітинг громадян із великою кількістю осіб».

– Тобто вважають, що за моєю ініціативою розпочалося те, що по суті розпочалося за ініціативою Тулуба, – прокоментував Юрій Ботнар.

«Під час проведення акції Ботнар Ю. А. близько 00.15, перебуваючи на Соборній площі, скориставшись наявністю на площі зібрання людей, діючи зумисно з метою незаконно перешкодити роботі Черкаської ОДА та облради, за попередньою змовою разом з іншими особами організувалися з мітингу до вчинення протиправних активних дій та разом з іншими особами, керуючи їхніми діями, утворили скупчення великої кількості людей при вході до приміщення ОДА, чим блокували вхідні двері до вказаної установи, перешкоджаючи нормальній роботі працівників і унеможливлюючи ними виконання службових обов’язків», – процитував звинувачення на свою адресу Юрій Ботнар.

Також Ботнара звинувачують у тому, що в той же час, «діючи умисно з метою організації масових заворушень, порушення громадського порядку, завдання шкоди та функціонування державних структур з мотивів невдоволення роботою органів державної влади та місцевого самоврядування за попередньою змовою та разом з іншими особами підбурив учасників зібрання до активних дій та проникнення в приміщення ОДА із застосуванням фізичної сили».

«Унаслідок організованих протиправних дій Ботнара Ю. А. та інших осіб натовп людей розпочав активні дії, спрямовані на проникнення в приміщення ОДА, вчиняючи погроми у вигляді розбиття скла на вікнах та двері».

Крім того, прокуратура інкримінує, що Ботнар «як організатор» особисто взяв участь у масових заворушеннях.

Сам же Юрій Ботнар запевняє, що в той час на Соборній площі його не було.

– Обвинувачення настільки безглузде, наскільки безглуздий весь цей режим. Крім того, я не керую людьми, які б’ють вікна в ОДА, тому що я не маю жодного стосунку до керування тулуб’югендом, – прокоментував Юрій Ботнар.

Також він зазначив, що до клопотання слідчий додав рапорт оперативного чергового Соснівського РВ УМВС, протоколи допитів свідків тощо, втім у жодному з документів прізвище Ботнара не згадується.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Чем дальше в лес, тем ... 07.02.2014 07:39
Цитую Диву дивуюсь:
ПР породила "Свободу" як противагу БЮТУ, фінансували, плекали розбещували як мале дитя, сьогодні Свободу гартують, але для чого не зрозуміло....
Хіба що для розвалу України.

Смотрю на Тягныбока, обыкновенная скандальная базарная баба, но есть люди которым почему то нравятся такие.
ПР..ны по примеру Раши планомерно отжимают нормальных людей из оппозиции, останутся только оголтелые крикуны и популисты, есть большая вероятность что они то и сметут ПР...их. Но как нам потом жить с этими не всегда адекватными претендентами на истину в последней инстанции ? Они ведь кроме себя никого не слышат
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Удивляться нечему 06.02.2014 22:33
Цитую Диву дивуюсь:
ПР породила "Свободу" як противагу БЮТУ, фінансували, плекали розбещували як мале дитя, сьогодні Свободу гартують, але для чого не зрозуміло....
Хіба що для розвалу України.

А это никому не секрет что они на выборах президента с ПР в деснах были, дескать Тягныбок пока не спешит, в 2010 президентом ему никак не светит,а своим "прихильникам" объяснили что в случае победы Юли у них в будущем перспектив будет меньше, а с Яныком у них огромное будущее, большая часть негодующих с числа национально свидомых будет ихним.
Так оно и произошло.
Может кто спорить будет ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 федор принципиальный 06.02.2014 21:34
Посмотрите на наших жирных и толстомордых,бе здарных правоохранителе й,с кем они воюют,с такими,как Ю.Ботнар,мальчишк ами,пожилыми людьми,это надо так ус*аться,что пацанов пугают тюрьмами,сажают под домашний арест,бьют и обязательно по голове-зверье.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Диву дивуюсь 06.02.2014 20:36
ПР породила "Свободу" як противагу БЮТУ, фінансували, плекали розбещували як мале дитя, сьогодні Свободу гартують, але для чого не зрозуміло....
Хіба що для розвалу України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100