Підсумовуючи розгляд апеляційних справ затриманих під час подій біля Черкаської ОДА, можна зробити висновок, що влада вирішила ще потримати людей у заручниках. До такого висновку дійшов голова Черкаської обласної організації партії «УДАР» Віталій Іляшенко, про що він пише у блозі «Вечірніх Черкас».

– «Заручники влади» – cаме це словосполучення яскраво ілюструє становище затриманих біля ОДА. Адже чим відрізняється результат розгляду апеляційної справи 3 лютого 2014 року щодо молодого черкащанина Романа Зуболєя, який увечері 23 січня повертався центром міста з тренування та зараз має пом’якшену міру покарання («домашній арешт»), від результатів розгляду апеляційної справи сьогоднішнього дня щодо його товариша Ярослава Коргута, який разом із тим же Романом йшов вулицею тієї жахливої ночі та залишився в СІЗО й надалі очікує своєї долі», – дивується пан Віталій.

«Ударівець» вважає, що «абсурд, судовий фарс, безглуздя – коротка, але повна характеристика сьогоднішніх судових процесів».

– «На засіданні колегія суддів запитала слідчого прокурора Сідорова: «Чому Ви за 14 днів не провели слідство по справі, не опитали свідків, не зібрали та не надали доказів? Чому тут на засіданні немає тих, хто, ніби, бачив, що безневинні черкащани до чогось причетні? Чому й досі за 14 днів слідчий не зібрав ніяких доказів і не запрошений на судове засідання?» – цікавиться Віталій Іляшенко. – «У Києві сьогодні абсолютно те ж саме: розгляди судових справ переносять, опозиційні політики говорять, що потрібно дочекатися повернення Януковича із Сочі, а за ці 5 днів, допоки він там бавиться на Олімпіаді, українці нехай сидять у СІЗО й чекають справедливості правосуддя, якого, на жаль, у нас уже давно немає…(((»

Пан Віталій зазначає, що «в Черкасах дехто з влади, декому з опозиції пообіцяв, що невинну молодь протягом 2-3 днів відпустять із-під арешту».

«Я от бачу на прикладі Романа Зуболєя, як місцева влада дотримується свого слова. І тут не потрібно декому ображатися на опозицію за те, що вона вже анонсувала пом’якшення міри покарання, як також і свою заслугу. Але ж не можна саме через це йти на принцип та через безглузді образи й далі тримати невинних людей у заручниках ще, як мінімум, 5 днів. Залишається чекати результатів неофіційної наради місцевої влади із правоохоронцями області. Маю надію на припинення знущання над невинними людьми та на позитивний підсумок розгляду апеляційних справ решти затриманих, які відбудуться в п'ятницю й уже в понеділок 10 лютого.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Loki 07.02.2014 12:51
Ну встретится ли золотоунитазный в сочах с подельником, это сегодня большой вопрос. Авторитет царства может оказаться под новой угрозой, а один из символов власти так и вообще зныкнуть! Ведь на царемонии открытия, цар всея расея точно должон появится в "шапке мономаха"! И даже несмотря на все меры безопасности, он может её лишиться! Ведь для такого многопытного кумпана крабы разве может служить это препятствием? )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100