реклама
Sucurity Police

реклама

Комісія управління культури Черкаської ОДА сьогодні перевіряла трудову дисципліну в черкаському драматичному театрі. До списку відсутніх на робочому місці потрапив, зокрема, і в. о. художнього керівника театру Сергій Проскурня. Про це «Прочерку» повідомили власні джерела. Вони вважають, що за цим актом домагатимуться звільнення Сергія Владиславовича з театру.


– Комісія була не для того, щоб скласти акт про відсутність, а просто перевірити трудову дисципліну працівників черкаського академічного драматичного театру, – говорить у коментарі «Прочерку» начальник управління культури Черкаської облдержадміністрації Наталія Джура.

За словами Наталії Григорівни, такі перевірки «бувають, і не тільки сьогодні»

– І в понеділок була… Я просто маю право знати, працюють наші працівники чи не працюють, є вони на роботі чи немає. Мене не тільки Проскурня цікавить, мене всі цікавлять. Розумієте? – запевняє Наталія Григорівна.

У той же час начальник управління культури говорить, що факт відсутності на роботі Сергія Владиславовича не означає, що до нього застосовуватимуть якісь санкції.

– Чому санкції? Є комісія, є складений акт. Ми потім розберемося! Чому відразу санкції? – здивувалася Наталія Джура.

Сам же Сергій Владиславович наголошує, що зараз виконує державне замовлення: знімає фільм «Шевченко. ІDентифікація».

– Тим не менше не хочеться зривати й шевченківські проекти в театрі. Учора я був цілий день там: провів репетиції фрагментів вистави «Тарас» для київського фестивалю «Шевченкоmania», а також нараду щодо перспективних планів режисерської групи, попрацював зі студійцями, – відтворює в коментарі «Прочерку» деталі свого місця перебування Сергій Владиславович. – Загалом я з понеділка проходжу обстеження в київських офтальмологів. 17 лютого мені відкрили лікарняний, але доводиться поєднувати лікування з напруженою роботою над фільмом.

Активізацію уваги до себе в. о. художнього керівника черкаського театру може пояснити своїм інтерв’ю виданню «Українська правда».

– Коли я йшов працювати до черкаського театру, то ставив одну умову. Не говорив про квартиру, зарплату тощо… Була умова, щоб був проведений конкурс на вакансію художнього керівника театру згідно законодавства. Тому я досі є виконувачем обов’язків. Вони (представники влади, – ред.) думали, що прийде режисер, який просто щось робитиме в театрі, в кращому випадку розкриватиме образ Шевченка. Активність театру, вимоги колективу щодо виконання соціального пакету та ремонту єдиного драматичного театру на «землі Тараса», який носить ім'я Кобзаря, -- не подобаються владі. Невже мені простіше повернутись зі зйомок в Америці для проведення запланованої роботи в театрі, ніж Сергію Борисовичу Тулубу пройти 300 метрів, щоб подивитись, в якому стані знаходиться театр?! – дивується Сергій Проскурня.

Нагадаємо, що режисер Сергій Проскурня реалізує до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка проекти «Наш Шевченко» (це – 365 відео, де 365 героїв і героїнь читають 365 творів Тараса Шевченка) та документальний фільм «Шевченко. ІDентифікація», що має бути готовий 9 березня.

Крім того, режисер Сергій Проскурня мав намір поставити на черкаській сцені всі чотири частини тетралогії «Тарас» Богдана Стельмаха протягом одного дня. Починаючи із 2010 року, глядачам показали вже всі частини тетралогії в зворотньому порядку («Слава», «Слова», «Безталання», «Доля», – ред.) – від смерті до народження Тараса Шевченка. Усі чотири частини режисер запланував показати глядачам до 200-річчя з дня народження Кобзаря. Через те, що до ювілею не завершили ремонт в театрі, можливо, показ тетралогії в Черкасах відбудеться в травні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #14 петро 11.04.2014 19:06
пРОСКУРНЯ - ПРОСУРНЯ! гОЛОХВАСТОВ В ШТАНАХ! з БРЕДОВИМИ ІДЕЯМИ! ШВОНДЕР!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Оксана Колісник 21.02.2014 14:38
Цитую шаман:
Хотелось бы напомнить мадам Джуган ,что работники подобного уровня имеют ненормированный рабочий день т. е .свободный график рабочего дня,а если человек ещё и на больничном...то мадам не просто села в лужу ,а в лужу со специфическим запахом,с трёх раз догадайтесь ......
Це ж не до Джуган. Театр обласна установа. Мова йдеться про управління кх..кх..кх..ультури Черкаської облдержадмініст рації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Фугас 20.02.2014 12:05
Во ...... Отгребают по полной программе на всех фронтах и нашли самую большую проблему. Как тот школяр, шо получил ... от более сильного и сгоняет зло на первоклашке. Та ясно, художника обидеть может каждый, а уж эти тем более
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 шаман 20.02.2014 11:26
Хотелось бы напомнить мадам Джуган ,что работники подобного уровня имеют ненормированный рабочий день т. е .свободный график рабочего дня,а если человек ещё и на больничном...то мадам не просто села в лужу ,а в лужу со специфическим запахом,с трёх раз догадайтесь ......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 комент 20.02.2014 10:47
Одного зрозуміти не можу - вони що, всі там в ОДА т.. пі такі, що не розуміють, що найближчим часом все зміниться, а вони не відмиються вже від того д....ма, в якому ща качаються. Іх боси втечуть та ховатимуться на своїх віллах в поганій Європі. А цих ш.....рок і їх дітей будуть зневажати всі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 Makar 20.02.2014 08:40
Прітченко отримала команду.Її буде виконано однозначно.Взято під козирьок!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #8 Молния 20.02.2014 08:12
Оля никак не может запомнить фамилии чемпионов Украины тчк нужно новое место работы тчк
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Дід Трохим 20.02.2014 07:44
Наталья Берліозовна от МАССАЛІТА знає шо робить, вона авторітєтний спеціаліст. Кстаті, сказала шо самолічно підбиратиме вистави, щас якраз проходить драматургію 30-50 років. В планах также пошить для акторів одінакову форму: мужчинам - зеленувату, жінкам сіру. Осипов і Проскурня матимуть на рукавах отлічітєльні шеврони. Житимуть артісти в театрі, там поставлять тапчанари. Їстимуть теж, шоб не нили про зарплату. У виходні на два часа їх по троє випускатимуть в город.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #6 Оксана Колісник 20.02.2014 01:49
Мені соромно за управління культури! Просто соромно!Це - настільки дрібно, настільки тупо, що далі нікуди! Ну хоч би хто подумав, що напередодні 200-річчя від Дня народження Т.Г.Шевченка почали кошмарити людину, яка зробила одні з найпомітніших в Україні і в Українстві світу Шевченківські мистецькі проекти. Ну є у людей голова на плечах? Я вже не кажу про якесь культурно-мистецьке чуття...Зганьбилися по саме нікуди!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #5 Древній 20.02.2014 00:04
Комісія управління культури Черкаської ОДА - ви хто?
Проскурню знають і пам"ятатимуть. А вас?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100