Під час сьогоднішнього засідання сесії Черкаської міської ради депутати та громадськість намагалися з’ясувати, які працівники УМВС учора жорстоко розігнали мітингувальників біля блокпосту на дамбі.


Депутатка міської ради від «Батьківщини» Наталія Коваленко розповіла колегам про те, як учора після мітингу на площі ім. Тараса Шевченка черкащани вирішили створити блокпости з метою недопуску «тітушок» у місто. Вона підкреслила, що активісти були неозброєні.

– Увечері ми всі здригнулися вчергове після того, як побачили фото побитих журналістів, після того, як почули інформацію від присутніх активістів. Вони розповідали, що на виїзді з Черкас зупинилися автобуси з працівниками спецпідрозділу (невідомо чи черкаського) і почали їх бити, – зазначила Наталія Коваленко.


Також вона нагадала, як вчора заступник начальника УМВС у Черкаській області Володимир Іващенко на мітингу обіцяв «бути з народом», а вже ввечері не міг пояснити журналістам, хто бив протестувальників біля блокпосту.

– Пане прокурор, що відбувається, хто в нас буде гарантувати громадянам право на їхнє життя і здоров’я? Ми будемо звертатися до всіх структур, які ще якось здатні врегульовувати ситуацію в місті, з проханням відреагувати, пояснити і дати правову оцінку таким діям. Скажіть, коли перестануть бити журналістів, громадян? – обурилася депутатка.

Наталія Коваленко зазначила, що до її сестри вчора теж прийшов один із мітингарів після побиття.

– Вона мені телефонує, каже: що робити? Йоду вдома не вистачало, він був увесь в синцях. І він радів, що на спині мав рюкзак, бо повідбивали б нирки… Хлопець лежав, а вони по черзі бігли і били кийками! – емоційно сказала депутат.

Опісля в зал засідань зайшли представники громадськості, які принесли гільзи від набоїв, якими вчора стріляли в мирних протестувальників біля дамби. Їх віддали прокуророві міста Олександру Маслюку, який був присутній на засіданні сесії міськради.


До слова запросили самого Маслюка. Він зазначив, що вчора на Корсунщині та на Золотоніщині загинули двоє людей. Опісля він повернувся до подій на блокпосту в Черкасах.

– Те, що я знаю: є заява працівників міліції, що на них напали в районі мосту. Хто напав, я не знаю. Невідомі люди. Є постраждалі працівники міліції. Було відкрите кримінальне провадження у Соснівському РВ УМВС по факту масових заворушень, які там були, – прозвітував Маслюк.

Він наголосив, що прокуратура розбереться, чи справді проти мітингувальників застосовувалася зброя.

Натомість голова КСН «Луначарський» Руслан Зоря констатував, що «Беркут» учора не захищався, як стверджують міліція та прокуратура, а «одразу нападав зі зброєю».


– Були прострілені колеса в легкових авто. Загалом було пошкоджено близько 10 автомобілів, було побито близько 30 осіб. Люди бояться звертатися в лікарні та йдуть до приватних лікарів, де їх шиють, латають, лікують… А в державні лікарні вони бояться, тому що ваші цепні пси вже їх там чекають, – розповів Руслан Зоря.

Також на засідання сесії запросили 22-річного фотографа Влада Цибульського, який постраждав від кийків «Беркуту». Молодий чоловік продемонстрував синці.


– Я вчора вийшов захищати своє місто. На мене наставили автомат, пересмикнули затвор і сказали: «Я тебе зараз, с**а, завалю!». Після цього почали просто бити… Мені нічого не залишалося, крім того, щоб лежати і не чинити опору, – розповів Влад.


Після виступів розпочався розгляд порядку денного.

реклама

Коментарі  

 
+4 #6 федор принципиальный 22.02.2014 09:16
Пора прекращать водить хороводы по улицам города,а конкретно бить ментов,прокурат уру,выкурить фуфайкина из Черкасс,всех под суд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Гость 21.02.2014 23:49
Очень желаю умникам Костянтин и Черкащанин показать свою "нетерпимость" десятку беркутовцев с дубинками. настоящие "терпилы" - вы, если позволяете себе носить "тельник" под началом зека-..., да еще брызгать слюной в комментах - вот уж действительно "*ерои"! Этот паренек стоит десяток "Костянтин и Черкащанин"! Молодец!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Шо 21.02.2014 20:35
Не тратьте время на этих горе-депутатов. Их место уже на свалке истории. Это они были соучастниками и довели своим действиями либо бездействием Черкассы до состояния депрессивной помойки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #3 Костянтин 21.02.2014 20:09
........, тебя наверно ладошками били... позорище носить тельник и жаловаться на такие детские царапины ....... !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 Черкащанин 21.02.2014 19:39
Тельник сними, десантник терпилой быть не может.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Гауляйтер телубей 21.02.2014 19:36
Хана донецкому герою и его посипакам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100