Фото Катерини Сергацкової

Фото Катерини Сергацкової

«Голос Майдану» актор Євген Нищук, затверджений учора Верховною Радою на посаду міністра культури України, зустрівся з Асамблеєю діячів культури, яка з 22 лютого проводить засідання в підвалі захопленого міністерства.

На зустрічі Нищук заявив про свою готовність співпрацювати з Асамблеєю і погодився проводити регулярні зустрічі з діячами культури і прислухатися до їхніх пропозицій, пише «Українська правда».

Також він підписав з Асамблеєю меморандум.

За словами Нищука, він не мріяв про посаду міністра.

– Просто сталася така ситуація, – сказав він. – Я не типовий чиновник, не функціонер, я хочу презентувати стратегію міністерства, але мені потрібна команда, яка готова працювати. Я людина демократична, вмію слухати і чути. Я до цього (до поста міністра, – ред.) не рвався. Зараз, ви знаєте, уряд самовбивць. Настільки все прозоро, все під лупою.

Також новий міністр сказав, що запросить «друзів з Польщі», які привезуть свої розробки в сфері культури, а також планує піднімати культуру в сільських клубах.

Нищук розповів про те, чому не відмовився від поста міністра, враховуючи, що в нього не було досвіду роботи в цій сфері.

– Перше – бажання багатьох митцiв, які дзвонили мені. Вони сказали, що цілий ряд людей, які пропонуються, – їх просто бояться. Вони сказали, що хочуть в адекватi розмовляти і працювати. Це мене наштовхнуло на те, щоб сприймати це всерйоз. Інша історія, яка мене зачепила, – вони мені кажуть: раз ти міг керувати в той час, коли стріляли, то бери на себе і ту ситуацію, яка зараз складається. Або ти боягуз? І я зважився на цю ситуацію, – сказав Нищук.

На питання про те, чи знав він, що більшість діячів культури, які брали участь в опитуванні Асамблеї, голосували за Олесю Островську-Люту як найбільш вдалого і досвідченого кандидата на пост міністра культури, відповів, що нічого такого не чув:

– Є нюанс, не в образу Островської. Широка публіка з різних цехів, коли людину не знають, навіть якщо вона супер і в сто разів краще за мене, не знають, чого від неї очікувати, це проблема, розумієте?

Раніше міністр заявив, що планує відправити у відставку всіх заступників міністра і керівників департаментів. Одним із заступників, як сказав Нищук, ймовірно, буде Сергій «Фома» Фоменко, лідер гурту «Мандри».

Саме він як представник Ради Майдану здійснював комунікацію з Асамблеєю діячів культури.

Нагадаємо, що новопризначений міністр культури України Євген Нищук у березні 2012 року зіграв на черкаській сцені в третій частині тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас. Слова» молодого Шевченка.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 Хома 28.02.2014 16:15
Нищук, наверное, один из наиболее перспеутивных министров нового правительства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 отак хлопці..... 28.02.2014 11:23
Одним із заступників, як сказав Нищук, ймовірно, буде Сергій «Фома» Фоменко, лідер гурту «Мандри». :o
це вже якось ні в які ворота.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 будячок 28.02.2014 11:11
МАРШТУПУ ГЕТЬ З КУЛЬТУРИ! Ось цього посіпаку треба гнати ....мітлою з культури! Підлабузник, ніякого д..дька не зробив для культури області - хіба шо шаровари міняв! А сьогодні ВОНО пнеться у крісло начальника управління культури!ПОЗОР ДЖУНГЛЯМ! А Євгену Нищуку, молодому, прогресивному,д ати можливість показати себе на такій відповідальній посаді і побажати УДАЧІ, а головне ПОЧУТИ працівників культури УСІХ рівнів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100