реклама

реклама

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає, що команда Володимира Путіна веде інформаційну війну не лише стосовно Криму та України, а й проти світу, намагаючись довести необхідність військової експансії проти нашої держави, інформує прес-служба Миколи Володимировича.

Ця військова спецоперація Росії, що може перерости у третю світову війну, базується на трьох неправдах, вважає Микола Томенко.

Перша стосується нібито небезпечної ситуації в Криму, що мала наслідком загибель людей, в тому числі громадян Росії.

Ця брехня, на підставі якої приймалося рішення Ради Російської Федерації щодо введення військ до АР Крим. Ця брехня вже спростована і нинішнім пропутінським керівництвом Криму, і російським послом в ООН, – зауважив Микола Томенко.

Друга неправда стосується того, що російськомовні громадяни почуваються в небезпеці, бо в Україні нібито відбувається тиск за мовною ознакою та походженням, через що російськомовне населення штурмує місцеві органи влади, проводить мітинги та вимагає введення російських військ на всю територію України.

– Ця брехня щоденно спростовується інформацією у ЗМІ, оскільки всі провокаційні дії в Криму, на Сході та Півдні України відбуваються за участі громадян РФ, так званих «військових тітушок» або російських неонацистів, що спеціально заздалегідь почали свою роботу в Україні. Це яскраво підтверджується провокаціями у Харкові та Донецьку, – сказав Микола Томенко.

Третя брехня стосується того, що так звана «легітимна» влада на чолі з Віктором Януковичем звернулася до Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України.

– Все керівництво Партії регіонів, екс-голова Верховної Ради та представники колишньої влади, що знаходяться в Україні, звинуватили Віктора Януковича в брехні та засудили його дії. Зараз більшість представників Партії регіонів у ВР голосує за територіальну цілісність, недоторканність України та недопущення військової ескалації. Тобто, жоден інститут колишньої влади не озвучував питання введення військ на територію України, – зауважив Микола Томенко.

Він нагадав, що навіть сам Віктор Янукович на останній своїй прес-конференції у Ростові-на-Дону чітко зазначив, що виступає проти військового вторгнення Росії в Україну.

– Якщо цитована російським послом в ООН письмова заява Віктора Януковича могла мати місце, то лише під тиском або це теж є неправдою. В іншому разі ми би побачили заяву Януковича, яку би він особисто зачитував в ефірах російських каналів і яка була би максимально поширена у ЗМІ. До речі, до цих пір не зрозуміло, в якому стані перебуває нині Віктор Янукович і чи здатний він ухвалювати рішення, оскільки після прес-конференції 28 лютого його ніхто не бачив, – зауважив народний депутат. – Таким чином, введення російських військ та рішення про фактичну окупацію території України Росією прийнято нею на підставі суцільної брехні.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 стабилизец 07.03.2014 16:26
Кому шо. Россияне верят в бандеровцев з выламы, а украинцы - в зависимость стоимости продуктов прошлогоднего урожая от курса доллара :o. Причем исключительно в сторону удорожания.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100