реклама

реклама

Щорічні вшанування у Холодному Яру Героїв Визвольної боротьби усіх епох відбудуться 12 – 13 квітня. Про це «Прочерку» повідомив головний редактор газети «Козацький край» Олег Островський.

«2014 рік у східних країнах називають роком «Синього Коня», але в Україні це вирішальний рік – ВОЛІ. Надзвичайно високою ціною вона дісталась. Ця ціна – це Небесна Сотня, яка в ХХІ столітті полягла за ВОЛЮ УКРАЇНИ. Більше сотні загиблих, більше трьохсот – пропали безвісти, тисячі – травмованих. І нині продовжують гинути патріоти… «Свою Україну любіть. Любіть її… Во время люте. В останню, тяжкую минуту за неї Господа моліть!» – ці слова Великого Кобзаря спонукають до дії кожного свідомого українця. Одні візьмуть зброю і підуть здобувати ВОЛЮ, а інші хай своєю молитвою просять у Господа, щоб «згинули наші воріженьки». Мабуть, безсмертний дух поета-бунтаря накопичувався в українцях всі 200 років – вирвався на ВОЛЮ і дав людям прозріння», – йдеться у зверненні Островського.

На його думку, тільки тоді, коли народ замінить керівників – від сільських голів і до міністрів – почнеться розбудова нової України.

«Прикро, що в наш час знову активізувались проросійські сепаратистські громади, які усіма силами і провокаціями протягом вже 4 років постійно прагнуть зірвати наші заходи. Саме на Черкащині завелися прибічники «зємскіх саборов» і «масковскава гасударя-батюшкі» без роду і племені. Мабуть, тому й називають себе не громадянами України, а «пасєлєнцамі». Ми, українці – народ мирний. Вшанування відбудуться за будь-якої погоди та обставин – ніхто і ніщо не завадить нам пом’янути Героїв!» – зазначає Островський.

ПЛАН ЗАХОДІВ

22 березня о 10.00 на х.Буда в с. Мельники в Чигиринському районі біля церкви Святого Праведного  Петра Багатостраждального (Калнишевського), буде посаджено дубовий гай в пам`ять за пропавшими безвісті патріотів та загиблими героями «Небесної сотні», які полягли в боротьбі зі злочинним режимом Януковича.

Телефони для контакту: (067)470 94 93.

28 березня о 11.00 в с.Головківка Чигиринського району буде закладатися сквер «ім. Героїв Майдану».

В цей день при в`їзді в село буде посаджено понад 100 дерев. У програмі заходу виступи творчих колективів Черкащини, художній пленер, козацькі розваги, куліш у вогнища.

Телефони для контакту: (097) 349 36 50; (067) 932 94 44.

30 березня о 12.30 на х.Буда в Холодному Яру в церкві Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) відбудеться Заупокійна панахида за загиблими героями «Небесної сотні»(40-й день від дня загибелі).

Хресна хода від церкви до могили Максима Горошишина в с.Грушківка .

По 12-13 квітня план заходів вшанувань –

уточнюється. Контактний тел.(0472)31-29-74

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100