Іще місяць тому вони стояли по різні боки барикад, а тепер бійці внутрішніх військ та майданівці в одному строю відпрацьовують рукопашний бій, йдеться в сюжеті ТСН.Марафон.

Микола Зінченко недавно був бійцем спецпідрозділу "Барс", а тепер - солдат Національної гвардії.

"Ворожнечі немає. Єдине – шеврони познімали, шкода. Вони стараються, це видно. Вогонь в очах є!", - розповідає про майданівців Зінченко.

Віктор Єременко, який нещодавно був в рядах самооборони Майдану, тепер теж гвардієць. Він риє окопи за наказом міліції і каже, що віддавати честь учорашнім спецпризначенцям не образливо.

"Ми не вороги на даний момент. Ми розуміємо, в нас ціль одна. Думаю, через тиждень-два будемо вже Путіну дорогу показувати", - розповідає Єременко.

Але не всі змогли забути образу. Так, Нацгвардію вже розкритикував лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош. Він каже, що жоден з його бійців до лав Національної гвардії не записався, а військову підготовку там називає показовою. Не поспішають поповнювати лави гвардійців і рядові майданівці.

"Як ми можемо записуватись в Нацгвардію, якщо ті, хто по нас стріляли, на їхній основі створюється Національна гвардія. Нормальні пацани з Майдана, які воювали, ніхто не піде в Національну гвардію", - розповідає рядовий майданівець.

Дехто вже спробував службу в Нацгвардії та залишився незадоволеним.

"Ми не думали, що нами буде командувати "міліція", всіх хлопців це дратує. Вони на нас по-вовчому дивляться, ми на них. Сьогодні о 6:00 підйом, вишикувались, перекличка, пішли снідати, пішли "вчитися", віддавати честь "міліції", марширувати", - розповідає колишній нацгвардієць.

У регіонах ворожнечі з кадровиками МВС немає, але є інші проблеми. Приміром, у Кіровограді не вдалося записатися жодному добровольцеві. Озвучені Міністерством внутрішніх справ номери телефонів не відповідають.

У Запоріжжі, Донецьку, Житомирі та Черкасах гвардійцям ніде тренуватися, добровольців лише заносять у списки.

"Жінка була дуже незадоволена. Я підписував контракт на резерв, мені вже все таки 42 роки, якщо буде нагальна потреба, будуть проводити бойові дії, звичайно будемо приймати участь у бойових діях", - розповідає волинянин Сергій Зінчук, який приїхав до столиці, аби вступити в Нацгвардію.

Нагадаємо, у планах уряду підготувати 20 тисяч гвардійців і стільки ж долучити до лав Збройних сил України.

Бійці "Правого сектору" свої тренування не демонструють, але запевняють - вишкіл проходить близько 10 тис. людей по всій Україні.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 стабилизец 24.03.2014 10:37
Понеслось. И армия, и милиция и флот друг друга стоят. Задача гвардейцев - получать знания, надеяться только на себя и не выполнять преступных приказов, от кого бы они не исходили. Рано разбудили, не так посмотрели, жена не отпускает ... это не вояки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Воля 23.03.2014 23:53
Цитую Нестор Іванович:
Продажні шкури, які на догоду Путлєру зливають Україну, вирішили значну частину соціально активних людей підпорякувати міліції, вони не зробили ніяких висновків із подій на майдані і щиро вірять, що це спасе їх від людського гніву.

Нацгвардія має підпорядковуват ись тільки військовим..Ніякого контакту з мвд не має і не може бути,то усвідомлюють усі,крім тих хто має усвідомити..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Нестор Іванович 23.03.2014 19:50
Продажні шкури, які на догоду Путлєру зливають Україну, вирішили значну частину соціально активних людей підпорякувати міліції, вони не зробили ніяких висновків із подій на майдані і щиро вірять, що це спасе їх від людського гніву.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 VIRUS 23.03.2014 02:29
Зараз в кого не плюнь самооборона майдану, та правий сектор.
Одні на майдані не разу не були інші завжди були ліві.
Але наче ветерани даманських подій. Всі щось хочуть але вже остаточно заплутались в бажаннях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Воля 22.03.2014 23:01
наші політики наче на повітряних кульках літають..Постріляти б ті кульки,щоб їх на землю шмякнуло,може хоч трохи отямляться..Шо вони хочуть від тої Європи та Америки,поки самі себе захищати не почнемо,світова спільнота не включиться,їм що,більше за нас то треба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100