реклама

реклама

Звернення Черкаської міськради до в.о. Президента України Олександра Турчинова щодо необхідності негайного ухвалення Виборчого кодексу та виборів міських голів у два тури було прийнято на сесії 27 березня на пропозицію депутата Валерія Воротніка.

«Просимо Вас ініціювати терміновий розгляд у Верховній Раді України у стислі терміни за прискореною процедурою вже розробленого фахівцями та громадськими активістами Виборчого кодексу України, який, до речі, вже пройшов експертизу Венеціанською комісією і був нею схвалений, але попри це протягом тривалого часу не прийнятий у якості основного закону, що регламентує процедуру проведення виборів будь-якого рівня в Україні. – йдеться у зверненні. - Вважаємо за потрібне при ухваленні цього рішення ввести норму про мораторій на внесення будь-яких змін до виборчого законодавства в Україні протягом десяти років».

Також депутати просять внести зміни у законодавство в частині проведення виборів міських, сільських, селищних, голів у два тури. «Ця зміна зможе сприяти зменшенню політичної корупції, впливу різного роду порушень на результати волевиявлення. Крім того, введення такої норми стане своєрідним запобіжником проти обрання голів, які не репрезентують усю територіальну громаду і не користуються довірою її значної частини. Чинні нині норми права призвели до обрання голів, за які віддали свої голоси інколи менше 10% населення», - йдеться у зверненні.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Командо 28.03.2014 12:34
Команда В.Олейника рулит.. Уверен, что все будет делаться, чтобы сорвать выборы и работать на это будут и регионы и бютовцы, и "черкащане" и прессцентр Олейника "Антена"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 федор принципиальный 28.03.2014 09:44
Хотелок уж много,забывают, что в этой ихней суете и неразберихе,стр атег в вопросах шантажа,подкупа ,словоблудия залетный обдурыч,как хутин пуй разрабатывает план захвата кресла мэра и подсчитывает во сколько ему в этот раз обойдется голос"быдла",в прошлый раз платил по 100грн.,но после поплавка обдурычу придется раскошелится,ме ньше,как за 350грн наше"быдло"голос не продаст.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Факт 27.03.2014 21:00
Для городов больше 500 тыс. человек имеет смысл, для сел и т.д. не имеет, так как на повторные выборы явка будет очень низкая.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Михайло 27.03.2014 19:43
А в 22 не хочете???Де ви гроші на це візьмете???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100