П’ять сімей, відселених із колишнього гуртожитку черкаського заводу «Машбуд» (нині – підприємство Сергія Одарича «ТЕМП»), розмістили у тісній та погано відремонтованій квартирі.

 

Такий висновок зробила комісія на чолі із заступником міського голови Володимиром Ромашовим, створена Черкаською міськрадою у лютому. Результати обстеження умов проживання відселених Ромашов доповів на сесії 27 березня.

- Ця проблема – як мовиться, «з бородою», - сказав заступник мера. – Гуртожиток по вулиці Горького, 4 підприємства «ТЕМП» свого часу купив «Праймбуд»... разом із людьми.

Новий власник гуртожитку планує реконструювати його під житловий будинок. Більшість сімей із тих, які залишилися проживати в споруді, погодилися почекати реконструкції з тим, щоб згодом отримати тут квартири. П’ять сімей (десять осіб), які не вірять новому власнику, за рішенням суду було примусово відселено в приміщення на вулиці Нечуя-Левицького, 10/1.

- Там на другому поверсі для цих п’яти сімей було куплено квартиру №19, - розповів Володимир Ромашов. – При обстеженні було встановлено, що у квартирі наявні 6 жилих кімнат (три на момент візиту комісії було опечатано), кухня в 9 квадратних метрів, душова, санвузол. Кухня має дві раковини, одну газову плиту на чотири конфорки, бойлер, пральну машину і кухонні меблі. Загальна площа квартири – 40 квадратних метрів.

Як зазначив Ромашов, розмір кухні позбавляє можливості кожній сім’ї встановити холодильник, пральну машину та столи. Одна газова плита не дає можливість користуватися нею одночасно п’яти сім’ям. У квартирі проведено косметичний ремонт. Перегородки між кімнатами виконано із очеретяних матів, облицьованих гіпсокартоном. Бойлер встановлений із порушеннями правил експлуатації електрообладнання.

- Комісія дійшла висновку, що умови для нормального проживання в квартирі №19 – неналежні для проживання п’яти сімей (десяти осіб), - підсумував Ромашов. – Комісія направила акт до прокуратури для відповідного реагування.

Як додав член комісії, депутат Валерій Воротнік, одна із відселених жінок поскаржилася йому, що під час примусового переселення було втрачено її речі й документи.

Ініціатор створення комісії Володимир Мамалига, який також входив до її складу, зазначив, що у водогоні квартири №19 надзвичайно низький тиск води, і коли зливається вода в унітазі, на крани в кухні її вже не вистачає. Очеретяні простінки «було зроблено сто років тому», - наголосив Мамалига. Він також нагадав, що гуртожиток разом з людьми, цілий поверх якого мав надійти до житлового фонду міста, незаконно потрапив на баланс підприємства і був проданий іншому підприємству. На думку депутата, прокуратурі слід уважно вивчити всі обставини цієї справи.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Сергій з Кривалівки 02.04.2014 19:54
Остап, як це Одарич не має відношення?... Набокіна ж усім відома його "мамка", обох треба оселити у цю квартиру №19 разом із родинами!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Остап 28.03.2014 15:46
Одарич до того гуртожитку не має відношення.... Запитайте у Набокіної..... Вона знає все бо директорка ПРАЙМБУДУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Народ 28.03.2014 10:58
Хай Одарич обміняється своїм будинком в Мошнах з цими людьми і поживе в таких умовах. Ну що громадо, будемо після цього голосувати за Одарича?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100