Міністерство закордонних справ РФ заявило про погрози на адресу священнослужителів в Україні.

Відповідна заява розміщена на сайті Міністерства закордонних справ Російської Федерації, пише «Українська правда».

«У Росії з жалем відзначають, що почастішали на Україні погрози на адресу священнослужителів. Цього разу якась націонал-соціалістична робоча партія України направила лист з погрозами на адресу представника Української автокефальної православної церкви (Черкаської єпархії) ігумена Олександра Широкова», - наголошується в заяві МЗС РФ.

Як сказано в повідомленні, «українські радикали вимагали від авторитетного священика припинити дослівно «всяку промосковську ворожу агітацію». У протилежному випадку, як зазначає МЗС Росії, по відношенню до священнослужителя і його родини будуть застосовані «кардинальні методи фізичного і нищівного характеру».

«Подібні нападки на священнослужителів на Україну ще раз підтверджують атмосферу національної та конфесійної нетерпимості , яка панує в даний час на Україні», - заявили в МЗС Росії.

У свою чергу міністерство закордонних справ України заявляє, що перевірило цю інформацію.

«Ми перевірили інформацію, ніякої партії під назвою Націонал-соціалістична робоча партія України в Україні не існує і ніяких згадок в Інтернеті про неї ми не знайшли», - сказав Перебийніс.

МЗС України також зв'язався з прес-службою Української автокефальної православної церкви і з'ясував, що ігумен Олександр Широков дійсно співпрацює з церквою в Черкаській області, проте не є у штаті. За інформацією МЗС, він є монахом, «а, як ви знаєте, монахи не можуть мати сім'ю», як це згадується в коментарі російського МЗС.

Крім того, за словами українського дипломата, згадана церква стоїть на «державних патріотичних позиціях».

«Цей документ, який був оприлюднений на сайті МЗС РФ, не витримує ніякої критики, це груба провокація і продовження тієї дезінформації, яка на жаль останнім часом звучить з боку МЗС РФ», - резюмував Перебийніс.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 Нестор Іванович 28.03.2014 16:14
Дуже схоже, що Путлєр прямий нащадок Йозефа Геббельса. Навіть зовні неначе одне обличчя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100