реклама Делікат

 Як вже повідомляв «Прочерк» з посиланням на прес-службу УМНС області, учора в Уманському районі внаслідок ДТП стався витік аміаку. Через це було евакуйовано 50 людей.

Наш читач, очевидець аварїї, зняв подію на відео. «Я в цей час перетинав даний участок дороги в 19.56 до Умані і в 20.26 в зворотньому напрямку.Не схоже це було на аміак. Ніякого запаху, хмара стелилася по землі, а аміак легший за повітря. Тож більше схоже на рідкий азот, хоча на цистерні написано «Аміак», – написав «Прочерку» випадковий свідок, черкащанин Борис.

Детальніше про причини аварії повідомляє прес-служба УДАІ області:

фото - УДАІ

фото - УДАІ

«Учора, близько 20:30 год. до чергової частини УМВС України в Черкаській області надiйшло повідомлення про те, що на 195 км автодороги Київ-Одеса на вiдстанi 3 км до с. Краснопiлка Уманського району, рухаючись в напрямку м. Києва, водiй вантажного автомобiля «МАЗ» здiйснював буксирування на гнучкому зчепленнi автомобiля «РЕНО» з напiвпричепом «ВSSN». Унаслідок порушення правил буксирування автомобiль «РЕНО» з напiвпричепом розвернуло впоперек проїзної частини дороги, де з ним зіткнувся автомобiль «IVEKO MAGIRUS» з причепом-цистерною. Автомобіль «IVEKO MAGIRUS» рухався в попутному напрямку та здiйснював обгiн.

У результатi ДТП цистерна автомобiля «IVEKO MAGIRUS» отримала механiчнi пошкодження зливно-наливної арматури, внаслiдок чого стався витiк амiаку в кiлькостi близько 10 тон, що зайняло мiсце бiля 100 кв.м.

ammi2

На місце пригоди негайно виїхали співробітники ДАІ та працівники МНС. Ними було блоковано територію пригоди та проведено осадження хмари амiаку для попередження її розповсюдження.

Здійснено оповіщення населення с. Краснопілка про хімічну небезпеку та організовано відселення 50 осіб, мешканців села. Внаслiдок дорожньо-транспортної пригоди потерпiлих немає. Загроза життя та здоров'я населення i навколишнього середовища на даний час вiдсутня», – повідомляють в УДАІ області.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Водій Рено 12.05.2011 12:45
пащлі всі........ знаете як я злякався!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Андрій 27.04.2011 17:42
А чому говорили про хмару з аміаку яка рухаєтся на Умань?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Олег 26.04.2011 17:17
У них запрет, вони на рибі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 ANNA 26.04.2011 16:18
А чому УДАІ області повідомляє про стан навколишнього середовища? Це ж надзвичайна ситуація загальнодержавн ого значення. Шановні екологи, де Ви? Чи відшкодує винний шкоду завдану навколиньому природному середовищу. Адже постраждали і земля і повітря!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100