Народні ради Черкас – обласна і міська – нині не виконують своїх функції і їх слід було б розпустити. Так вважає член президії міської Народної ради від «Демальянсу» Таїсія Плахута. Про це вона повідомила у коментарі «Прочерку».

– Із останніх подій я не чула, щоб ці Народні ради працювали. Міська рада пересварилася, припинивши існування, а обласна до останнього займалася обговоренням кадрових призначень і намагалася погоджувати ті чи інші кандидатури на різні посади у владі та в інших органах, – розповіла Таїсія Плахута.

При цьому, на її переконання, Народні ради створювались для того, щоб в разі гострої потреби замінити чинні органи влади і забезпечити життєдіяльність країни.

– Я, наприклад, постійно говорила міській Народній раді, що ми не тим займаємося. От, наприклад, Народна рада вирішувала збирати кошти на пам’ятник. Але вона повинна приймати політичні рішення, встановлювати правила гри, умови співпраці з владою. Проте якщо в органу немає ніяких повноважень, що цей орган може? Спершу з міської Народної ради почали виходити громадські діячі, а коли дійшло до рукоприкладства і Олександр Радуцький вдарив Павла Карася, то і я покинула засідання і більше на них не ходила, – пригадала Таїсія Плахута.

Нині, на її переконання, в існуванні Народних рад немає необхідності.

– Люди вже настільки організовані, що самі можуть обговорювати і готові вирішувати доцільність того чи іншого призначення у владі. Крім того, скоро на виборах буде обрана нова міська рада, якій виборці і довірять роботу, – зазначила Таїсія Плахута.

Нагадаємо, що головою обласної Народної ради є «батьківщинівець» Анатолій Бондаренко. Міська Народна рада керувалася президією. Взагалі депутати міськради міськради настільки звикли працювати в себе що рішення народної ради виносили на затвердження на сесію міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+12 #6 шаман 08.05.2014 16:57
Сие была лавочка само не реализованных лодырей, бездельников и рвачей с ущербным самолюбием и комплексом наполеончиков!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #5 Богун 08.05.2014 15:29
Така молода, чиста, не забруднена самком влади дитина ну так хоче до маракуї!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Василь Миколенко 08.05.2014 14:26
Народні Ради самоліквідували сь, бо не були легалізовані згідно чинного законодавства, і тому їхні рішення несли лише дорадчий характер.
А на всі поради можна закривати очі, що і успішно робили - від керівників цих нелегітимних організацій і до чиновників - корупціонерів.
Як завжди, стан напіввагітності ніколи не має реалізації намірів щось породити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 futyn 08.05.2014 13:30
а хто їх обирав ? В якому законі визначено їх статус ? Знову "революционная целесообразност ь " ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 незнайка 08.05.2014 12:58
Машину вже поремонтувала?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Ну-ну 08.05.2014 12:37
встановлювати правила гри....Тая таки думає що це ігри
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100