Незважаючи на високий рівень корупції, який торік фіксували на Черкащині, й на брак коштів для міжнародної діяльності черкаських підприємств, вони все-таки намагаються знаходити для себе нові ринки, в тому числі й у Європейському Союзі.

Про це сьогодні заявив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, відкриваючи семінар «Торгівля з ЄС у межах автономних преференцій та майбутньої зони вільної торгівлі», що відбувся в Черкасах за участі урядового уповноваженого з питань євроінтеграції Валерія Пятницького та представників західних бізнесу і дипломатії.

– Падіння експорту, яке відбулося останнім часом, безумовно, викликає занепокоєння, – наголосив Юрій Ткаченко. – Пов’язане воно, в першу чергу, з політичним конфліктом із Російською Федерацією. Безумовно, ми втрачаємо можливості, але в той самий час у нас з’являються можливості знайти інші ринки. І співпраця з Європейським Союзом нам ці можливості дає.

З метою розвитку співпраці з ЄС та пошуку нових ринків для товарів Черкащини 16 травня на базі Черкаської торгово-промислової палати було створено Центр розвитку експортного потенціалу області. Мета цього центру – пошук потенційних партнерів для вітчизняних підприємств. Також ведеться робота зі створення Агенції регіонального розвитку, яка займатиметься залученням інвестицій.

– Основною перешкодою на шляху інвестування в економіку України є високий рівень корупції. За даними КМПГ (впливової компанії, що аналізує ринок, – ред.), торік рівень корупції в Черкаській області був найвищий, а, відповідно, привабливість нашого регіону – найнижча, – зазначив Юрій Ткаченко. – Тому ми (нова влада, – ред.) розуміємо, що підприємець, щоб успішно працювати на нашій території, повинен бути надійно захищений від причіпок фіскальних і контрольних органів. Він взагалі не повинен із ними спілкуватися! Він повинен чітко розуміти, що на цій території він може розпочати свій проект, а ми – підтримаємо його від самого початку.

Застосування Європейським Союзом автономного професійно-торгового режиму (односторонніх тарифних преференцій до українських товарів) з 23 квітня, на думку Ткаченка, створило нові можливості для черкаських виробників та експортерів сільськогосподарської продукції.

– Але, безумовно, для того, щоб бути представленими на європейських ринках, ми повинні розуміти, що є певні критерії, стандарти, яким ми повинні навчитися, – наголосив Ткаченко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 фрося 23.05.2014 12:50
Да посмотрим через годик на экономику Черкасс и Украины в целом, кому в ЕС наша продукция нужна, им бы свою продукцию пристроить. Так что не будем плевать в колодец(Россия) , вдруг еще воды придется напиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Олександр 21.05.2014 22:34
Каждый день экономика области и Черкасс всё больше пробуксовывает, а никто и в ус не дует. Что же будем делать осенью? Осенние ветра снесут всех сегодняшних балакунов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 СЕЛЯНИН 21.05.2014 17:14
Почынаем ПРЫСИДАТЫ наперегонкы Кредит МВФ будут возвращать в т ч и селяне из негазифицирован ных сел на Черкащине МАЛАЦЦА ПРЫСИДАТЕЛЬ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100