Сьогодні прокуратура Черкаської області погодила повідомлення про підозру особі, яка під час мирних зібрань 6 квітня 2013 року біля Театральної площі в місті Черкаси умисно організувала групу людей, вдягнутих у футболки з написами, які розпалювали расову ворожнечу та принижували національну честь і гідність громадян.

Одна з футболок, у яких невідомі молодчики напали на мітингувальників під час акції 6 квітня 2013 року

Одна з футболок, у яких невідомі молодчики напали на мітингувальників під час акції 6 квітня 2013 року


Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України: у порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності.

Досудове розслідування триває. Про його результати буде проінформовано додатково, інформують у прес-службі прокуратури області.

Довідка

Ч. 1 ст. 161 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, що слідчим управлінням УМВС України в Черкаської області розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення хуліганських дій під час вказаних подій та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 296 КК України.

Крім того, за наслідком розслідування вказаного кримінального провадження прокуратурою також скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Сміла за спричинення громадянину С. тілесних ушкоджень під час грубого порушення громадського порядку.

Нагадаємо, що з неофіційних джерел постраждалим є правозахисник Віктор Смалій. Акція 6 квітня для нього закінчилася закритою черепно-мозковою травмою та переломом верхньої щелепи.

реклама

Коментарі  

 
-3 #2 незнайка 01.07.2014 17:51
Милицейский писталетик доколе искать те же самые будут?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 коли Олійника посадять 01.07.2014 16:52
Коли прокуратура візьметься за питання тітушек в ОДА? Хто возив,хто платив?Хто селив?Коли прокуратура Чкркас,звернеть ся до прокуратури Київа,до ВР,до президента,і коли Олійника нарешті посадять???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100