Із наслідками падіння метеориту або з нашестям стада бізонів порівнюють фахівці в галузі сільського господарства стан посівів зернових та соняшнику в багатьох господарствах Черкащини.


Такі асоціації озвучили учасники сьогоднішнього круглого столу, присвяченого страхуванню сільськогосподарської продукції в Україні, який відбувся в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

– Їдучи з Кіровограда, ми спостерігали дивну картину. Складається враження, що по деяких полях пройшлися бізони чи ще хтось. Ну просто лежать і все! Нібито затоптали... – зауважив модератор круглого столу, керівник Національного прес-клубу «Українська перспектива» Сергій Губін.

Більш ділового тону дотримувалася начальник відділу економічного аналізу та прогнозу департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Тетяна Шендрик.

– Частина культур вилягли. Я не раз бачила, як вилягають посіви зернових культур. Але цьогоріч вилягли навіть посіви соняшнику! – зауважила пані Шендрик.

Взагалі, торішні та цьогорічні метеорологічні умови досить суттєво вплинули на посіви. Як повідомила Тетяна Володимирівна, вже під час посіву озимих і ярих культур дощі відбувалися лише місцями. Тому навіть у межах одного господарства можна знайти різні за станом розвитку посіви.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 9 липня на Черкащині зібрано та обмолочено 9,5% посівів ранніх зернових та зернобобових культур. Урожайність цих культур порівняно з відповідним періодом минулого року нижча – вона становить 39,5 ц/га, тоді як торік становила 43 ц/га.

Озимі зернові зібрано майже на 12% площ: озимий ячмінь – 80% площ, озима пшениця – майже 3%, озимий ріпак – 30%. Аграрії розпочали збирання ярих культур – ярого ячменю та гороху. Також станом на 9 липня на Черкащині зібрано майже 6% усіх овочів.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Каркар 10.07.2014 16:44
А прогнозували рекорди: http://procherk.info/news/7-cherkassy/23906-tsogo-roku-v-cherkasah-prognozujut-rekordnij-urozhaj-ozimoyi-pshenitsi
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100