реклама
Sucurity Police

реклама

У Монастирищі владою району дані доручення відповідним службам розібратися з трупами свиней за містом. А поки скотомогильник присипали землею. Однак, за словами місцевих жителів, це не вирішує проблеми смороду, який все одно заважає жителям мікрорайону Завалля, що на краю Монастирища, нормально жити.

Нагадаємо, що як повідомляв «Прочерк», під Монастирищем нещодавно було виявлено близько сотні туш свиней, що лежали просто під відкритим небом. «Прочерк» спробував таки достукатися у відповідні служби району.

Як повідомив нам начальник Монастирищенської районної лікарні ветеринарної медицини Ігор Козак, його підлеглі саме активно вивчають питання. Про шляхи вирішення ситуації він обов’язково обіцяв повідомити нашу редакцію, однак на момент публікації матеріалу ніхто так і не зателефонував у редакцію. Зате нам вдалося зв’язатися з головним лікарем Монастирищенської СЕС Валентиною Бялківською. Вона повідомила, що «СЕС осторонь не стоїть проблеми».

– Але це робота ветеринарної служби. Однак наші фахівці долучаються до розв’язання проблеми. Зараз скотомогильник засипали землею шаром 2-2,5 м. Ніякого неприємного запаху там немає, – запевнила Валентина Бялківська «Прочерк».

Місцеві чиновники кажуть, що такі жахливі фотографії ... можна зробити в іншій області...

Місцеві чиновники кажуть, що такі жахливі фотографії ... можна зробити в іншій області...

У свою чергу, головний редактор місцевої газети «Алекс» Світлана Драчук стверджує, що сморід таки є.

Чиї ж трупи свиней лежать просто неба і як влада збирається вирішувати це питання? Ми звернулися за коментарем до в. о. начальника управління агропромислового розвитку Монастирищенської РДА Олега Пелиха. Він повідомив, що саме перебуває у лікарні, тож подробиць проблеми на цей момент не знає. Однак ще декілька тижнів тому він виїжджав з відповідними службами району на територію скотомогильника і запевнив, що бачив там лише тушки двох поросят і теляти. А ті жахливі фотографії, які опублікувала місцева газета «Алекс», могли бути зроблені взагалі… в іншій області.

– На даній території справді була обладнана яма для захоронення трупів тварин. Однак зараз вийшов термін її експлуатації. Представники СЕС і ветлікарні склали акти обстеження. Неподалік цього місця ведуть свою господарську діяльність декілька фермерів. Але ми не можемо просто так скинути на них вину за ті трупи, що в ямі знаходяться. До речі, у ямі були і трупи собак, які викидають місцеві жителі. Тож самим громадянам треба бути більш совісними і дбати за чистоту територій. У цілому ж, нам необхідно обладнувати новий скотомогильник, – говорить Олег Пелих.

А от його заступник з питань агропромислового комплексу Богдан Тихоневич не заперечує того факту, що під Монастирищем були кимсь звезені і скинуті купи туш свиней.

– Звичайно, вушні бирки на трупах відсутні. Тож ми не можемо визначити, чиї це свині. Але відповідні служби працюють над цим питанням. Щоб надалі вирішити це питання, ветслужба дала припис міськраді, щоб влада вирішила питання обладнання нової біотермічної ями, де б можна було не тільки фермерам, а й людям, що у своєму дворі займаються господарством, у разі смерті тварини захоронити труп у відповідному місці, – повідомив «Прочерку» Богдан Тихоневич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100