реклама

реклама

Керівництво Драбівського району не розривало договору оренди з фермером Олександром Бірюком, який 27 травня у Драбові погрожував себе спалити. Про це повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації.

За інформацією заступника голови облдержадміністрації Василя Корнієнка, у 2005 році Олександр Бірюк зареєструвався як фермер, отримавши з земель запасу сільської ради 95,8 га землі в селі Митлашівка Драбівського району.

Через нераціональне використання землі та порушення вимог оптимального співвідношення культур у сівозміні Олександр Бірюк неодноразово запрошувався на зібрання комісії райдержадміністрації з розгляду матеріалів з надання у користування, передачу в оренду та у власність земельних ділянок. На зауваження щодо неефективності використання землі Олександр Васильович не реагував. Тому, як вимагає чинне законодавство, до завершення терміну дії договору оренди районна державна адміністрація письмово повідомила Олександра Бірюка про те, що вона не має наміру продовжувати з ним дію договору оренди на землю.

Новина про драбівського фермера, який хотів спалити себе коло РДА, облетіла український інтернет. У конфлікті звинувачується місцева Партія регіонів

Новина про драбівського фермера, який хотів спалити себе коло РДА, облетіла український інтернет. У конфлікті звинувачується місцева Партія регіонів

13 лютого цього року завершився термін дії договору. Тож на черговому засіданні комісії у січні Олександра Бірюка було ще раз попереджено про непродовження з ним договору оренди.

Проте, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, остаточне рішення приймає лише обласна комісія, якою це питання ще не було розглянуте.

Враховуючи обставини, які склалися, комісія райдержадміністрації як виняток дозволила Олександру Бірюку використовувати цю ділянку ще рік, зобов’язавши його за цей час усунути вказані недоліки.

30 травня голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб особисто зустрінеться з фермером у його господарстві в селі Митлашівка.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Саша 30.05.2011 20:44
Влада цинічно бреше. У мене, за минулий рік, урожайність одна з найвищих в районі. Депутат обласної ради - Буцько С.А дійсно захватив землю. Влада все це приховує. Орендну плату плачу я, а прибутки отримує він. Збитки становлять понад 320 тисяч грн. Той хто мене обріхує, хай поставить себе на моє місце.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Український вовк 29.05.2011 22:23
сергій борисович власноруч поїхав палить, а то щось такі події не вписуються в побудову нової совковщин... ой Черкащини
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Репрессированный 2005 28.05.2011 18:23
Оранжевые "пресмыкаюшиеся" организовали очередную подставу, теперь в АПК.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 МАРГО 28.05.2011 15:57
А фермер, говорят, там уже ничего и не сеял, приехал. а на поле уже другой хозяин посеял. Или вы, думаете, он за год вперед акцию самосожжения анонсировал. Или губернатор к психу бы или злосному нарушителю севооборотов отправился бы зненацька - делать ему больше нечего... Ситуация непростая. похоже, подчиненные Сергея Борисовича не стыда не страха не имут. Подставляют на каждом шагу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 карамелька 28.05.2011 07:59
И что, фермер сейчас быстренько пересеет культуры в соответствии с правилами севооборота? Нет. Значит на следующий год землю заберут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 іфіф 28.05.2011 00:22
А папа сказал шо это теперь наше!Папа едет посмотреть шо наше?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Справедливий 27.05.2011 22:01
Сергій Борисович, однозначно за такі недоліки (проколи) в роботі потрібно зняти в першу чергу вашого заступника Василя Корнієнко (куратора аграрного сектору) і голову Драбівської райдержажмініст рації Володимира Бута. Тільки після цього люди зрозуміють, що влада турбується про людей, про малий і середній бізнес, а таким керівникам не місце у владі. Це два тормоза від яких негайно треба звільнятись, дайти це "трудягам" по маленькому шматочку землі і нехай вони покажуть як вони можуть ефективно використовувати землю. Короче геть таких керівників, дайти ім по лопаті і вперед в народне господарство....Сергій Борисович вся Черкаська область гуде, якщо Василю Івановичу не принесеш зелених яблук або зелених папірців, то він і пальцем не пошивели, щоб щото вирішити тобі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100