реклама

реклама

На “FACEWALL МИ – ЧЕРКАСИ, що знаходиться в Долині Троянд, вклеїли перші 80 фотоплиток. Це зображення почесних громадян міста, видатних спортсменів, історичних постатей, політичних, культурних діячів. Серед них Остафій Дашкович, Тарас Шевченко, Богдан Хмельницький, Василь Симоненко, а також колишні міські голови Черкас, чемпіони України, Європи, світу з різних видів спорту тощо.

– Сьогодні ми розмістили на цій стіні світлини тих людей, які зробили або зараз роблять значний вклад для Черкас. Це люди-символи нашого міста, якими пишаються всі черкасці. Думаю, що саме вони заслуговують на те, щоб їхні зображення були вмонтовані в цю унікальну стіну першими, – зазначив під час урочистого вклеювання перших фотоплиток міський голова Черкас Сергій Одарич.

Під час цього заходу до “FACEWALLу” приїхав на коні сам черкаський і канівський староста, видатний козацький ватажок Остафій Дашкович. Він привітав міського голову й усіх присутніх із 725-ою річницею з Дня заснування Черкас, а також сам вмонтував у стіну першу фотоплитку зі своїм зображенням.

– Фотознімки виготовлені зі скла ми монтуємо в квадратні рамки 102 на 102 мм., – розповідає начальник відділу дизайну міського середовища та реклами Черкаського міськвиконкому Оксана Поліщук. – Самі ж плиточки із зображенням приклеюємо до “FACEWALLу” спеціальним двостороннім скотчем. Він водостійкий і дуже міцний, тому є антивандальним. Попередньо навіть проводили експеримент, намагаючись відірвати приклеєні таким чином фотоплитки із рамок. Нічого в нас не вийшло – відірвати жодну плитку так і не змогли.

Як зауважили організатори проекту, стіна із фотозображеннями черкасців стоятиме в Долині Троянд до кінця року. Потім її або перенесуть в один із міських музеїв, або ж накриють спеціальною конструкцією задля збереження від несприятливих зимових погодних умов. Загалом же нинішній “FACEWALL” виготовлений із міцного металевого каркасу та 28-ми фанерних конструкцій, тому може спокійно простояти багато років.

Нагадаємо, що на сьогодні вже зібрали понад 3,5 тис. фотографій черкасців. На прохання жителів міста, які не встигли сфотографуватися, збір світлин продовжили до кінця тижня. Після цього вони будуть розміщені на фотостіні, яка стоятиме в Долині Троянд до кінця року. Відкриття “FACEWALLу” заплановане на День міста, що святкуватиметься цьогоріч 4 червня. Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 Удод Сергій 01.06.2011 09:10
Шановне панство, дозвольте з Вами не погодитись, нагадайте мені, коли у нас в місті раніше проводились подібні заходи? :-* Та не було такого ніколи! А хіба не буде приємно через 10-20 років показати своїм дітям чи онукам своє фото з молодості? Та ще й в одному з найкрасивіших місць нашого міста? Яка різниця хто і коли подає приклад приклеювання фото? Чи це мер чи губернатор, чи підприємець чи інвестор, сам факт прийти з сім"єю і прийняти участь в такій акції! Я не займаюсь рекламою цього заходу і думка моя абсолютно суб"єктивна, мені дуже подобається ідея і я обов"язково прийму участь в установці своєї плитки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Підтримую 31.05.2011 17:27
Цитую Читач:
У мера від спеки сонячний удар чи що інше? У робочий час клеє фотки. Ну це вже "вопше"! Носиться з цією стіною, як з писаною торбою.Треба ще подати заявку до книги рекордів Гіннеса, щоб хоч цим Черкаси прославити.


Ох і ядовитий ж ти пан Читач, ядовитий і злий.
Мабуть в житті не талановило.
Я думаю стіну можна використовувати як для підтримавших ідею, щоб фото розміщувати, так і для дятлів, щоб головой битися.
Будь яка нова ідея, що не шкодить громаді корисна.
Все, що може об"єднати хоча б дві людини має право на життя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Альтран 31.05.2011 17:17
А таки дуже схоже на надгробну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Знайка 31.05.2011 17:02
ЦИТИРУЮ: "...на сьогодні вже зібрали понад 3,5 тис. фотографій черкасців. На прохання жителів міста, які не встигли сфотографуватис я, збір світлин продовжили до кінця тижня". Прям таки "Просили до рідного батечка". Дык нужно еще одну стену соорудить, ко Дню независимости в самый раз будет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Черкащанин2 31.05.2011 16:40
"...Попередньо навіть проводили експеримент, намагаючись відірвати приклеєні таким чином фотоплитки із рамок. Нічого в нас не вийшло – відірвати жодну плитку так і не змогли...." зря написали - теперь многим после пляжа, да под градусом захочется попробовать отрвать плиточку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #1 Читач 31.05.2011 15:53
У мера від спеки сонячний удар чи що інше? У робочий час клеє фотки. Ну це вже "вопше"! Носиться з цією стіною, як з писаною торбою.Треба ще подати заявку до книги рекордів Гіннеса, щоб хоч цим Черкаси прославити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100