реклама

реклама

Мерія Черкас на аукціоні, що відбувся 1 червня, продала право оренди на дві земельні ділянки майже за 100 тис. грн. На торги були виставлені ділянки, площею по 50 м кв., під розташування кіосків у комплексі із зупинками громадського транспорту. Одна ділянка розташована по вул. Чигиринській біля «Хлібзаводу», а інша – по вул. Смілянській поруч із парком «Перемога». Учасники, які запропонували під час аукціону найвищу ціну, взяли територію зупиночних комплексів в оренду на 5 років.

Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Руслан Алдаганов упевнений, що аукціони на право оренди земельних ділянок – це найкращий спосіб для підприємців отримати земельну ділянку. Адже усе відбувається прозоро, під об’єктивами телекамер, у присутності представників ЗМІ, громади і міськвиконкому.

Більше того, аукціони на право оренди земельних ділянок – це хороший спосіб для поповнення міського бюджету. Право вести ту чи іншу комерційну діяльність на певній території  представники бізнесу отримують після того, як заявлять найвищу ціну під час аукціону. Окрім цього, вони ще й сплачують орендну плату, проводять благоустрій території, створюють нові робочі місця.

Під час аукціону з продажу права оренди земельної ділянки по вул. Чигиринській було зроблено 5 кроків. Вартість ділянки зросла з 21 350 грн. до 32 тис. грн. За другу ділянку (по вул. Смілянській) переможець погодився виплатити 76 тис. грн., при стартовій ціні лоту у 23 750 грн. Загалом було зроблено 22 кроки.

За словами представника ВАТ «Ватутінхліб», який запропонували найвищу ціну за зупиночний комплекс по вул. Смілянській, протягом 1,5-2 місяців вони зведуть тут невеличкий магазинчик, де торгуватимуть хлібобулочними виробами, тортами тощо.  Він пообіцяв, що у подальшому їхнє підприємство активно братиме участь у подібних аукціонах, оскільки розширюватиме поле своєї діяльності.

Кошти, отримані від аукціону, надійдуть до бюджету розвитку, з якого фінансуються роботи з реконструкції освітлення, придбання медичного обладнання, встановлення склопакетів у школах та дитячих садочках тощо.

Довідка: Цього року мерія вже продала право оренди на ділянку по вул. Смілянській – зупинка «Ільїна» - за 71 тис. грн. Цьогоріч влада планує на аукціони з продажу права оренди виставити ще близько 10 земельних ділянок. Зокрема продаватимуть оренду під розміщення автостоянки, торгово-офісних приміщень, адміністративної будівлі, торгового павільйону та зупинок громадського транспорту. Нині оформлюється необхідна документація для продажу прав оренди на такі зупинки, як «Річковий вокзал» по вулиці Героїв Сталінграду, «Палац спорту «Будівельник» по проспекту Хіміків, «Черкасигаз» та «Невського» по вулиці Громова.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100