реклама

реклама

На території Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького урочисто відкрили оновлене погруддя Хмельницького. У заході взяло участь все обласне керівництво: від голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка і голови обласної ради Валентини Коваленко до керівників прокуратури, міліції та податкової. Були присутні й інші гості, зокрема, заступник міністра освіти і науки Павло Полянський, Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, нардеп Володимир Зубик, екс-нардеп Сергій Терещук тощо.


Спершу усі заспівали гімн України, а потім відкрите під оплески студентів погруддя посвятив Митрополит Іоан.

Виступаючі говорили багато, зокрема, про те, що університет зберігає середовище інтелектуального життя, відроджує духовність, про те, як заклад став науковим осередком і середовищем багатих академічних традицій. Виступаючі також говорили про роль Хмельницького в побудові державності тощо.

Як повідомив ведучий, з 2014 року святкування дня університету приурочується до дня козацтва – 14 жовтня.

Щодо присутності на офіційних заходах нардепа Володимира Зубика, який нині балотується по округу №195, то, з цього приводу очільник обласної організації КВУ Максим Михлик висловив наступну думку:

- З одного боку, нардеп, звісно, має право відвідувати подібні заходи і брати участь в урочистостях, але нині він є і кандидатом у народні депутати. Тож можна припустити, що його присутність на заході є свідченням того, що влада схвалює його кандидатуру. А з іншого боку і сам нардеп дає зрозуміти, що підтримує дії нинішньої влади, - сказав Максим Михлик.


Детальніше про те, як відкривали погруддя Хмельницького, дивіться ВІДЕО.


Як повідомив в. о. ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко, до створення погруддя долучилося багато меценатів, а самі творці працювали під керівництвом знаного на Черкащині скульптора Івана Фізера.

Детальніше про спонсорів і меценатів – ВІДЕО.


Насамкінець усіх присутніх запросили заспівати гімн України та взяти участь в акції «Співочий прапор – від серця до серця». Для студентів університету, що виявили бажання стати козаками і берегинями, організували урочисту посвяту. Запросили присутніх також на святковий куліш і концерт.

реклама

Коментарі  

 
+2 #28 Фотограф 16.10.2014 15:07
И добавить нечего.... :-x

"говорили багато, зокрема, про те, що університет зберігає середовище інтелектуальног о життя, відроджує духовність, про те, як заклад став науковим осередком і середовищем багатих академічних традицій. Виступаючі також говорили про роль Хмельницького в побудові державності тощо"

Видать колея, так именуемых патриотов, закольцована и паровоз майдану с новым плакатом "рєволюция-гидности" и неизменными старыми вождями-ораторами на борту мчится по уже знакомому второму кругу, мимо станции с вывеской, то ли 2006, то ли 2007 год...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #27 клим 16.10.2014 11:12
не ищите логики тама де эйо нема. Черевку нада бабло на ево выборы. Вот под прикрытием Богдана ОН отмыл нужную сумму.Теперича, будут премии и командировошные тем, хто за нево проголосует
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #26 Бандерівець 16.10.2014 10:23
Про Богдана це правда....навіть як що це вам не подобається.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #25 норд вест 16.10.2014 01:00
Блін, яка ганьба влада та риг Зубик ! Давайте всі вибиримо одного единого кандидата самі та всі проголосуємо за нього. Я пропоную за Добровольського . Хто має іншого кандидата. Давайте пропонуйте і я погоджусь з більшістю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #24 Студент 15.10.2014 17:10
Цитую пенсіЯ:
Цитую Учитель:
Черевко не розуміє нічого в створенні якісної університетсько ї освіти, а підміняє все акціями. Він залишився у вже далекому минулому і туди ж тягне ЧНУ.

Дуже тяжко прощатися з СОВКОМ

Краще б ці 300 тисяч від "спонсорів" направили на утеплення гуртожитків ЧНУ. В.о.ректора-думайте про студентів, а не про бомонд!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #23 Бандерівець 15.10.2014 17:03
У Переяславі російські посли публічно передали гетьману і козацькій старшині царську грамоту про возз'єднання України з Росією. В. Бутурлін від імені царя вручив Б. Хмельницькому також знаки гетьманської влади і запевнив, що будуть збережені завоювання у визвольній боротьбі права і вольності населення України. Так урочисто було проголошено історичний акт возз'єднання України з Росією, який був результатом волевиявлення українського і російського народів. Тоді, в середині XVII в., До складу Росії увійшли Лівобережжі, Слобідська Україна, Київ і Запоріжжя. Правобережжі було возз'єднано з Росією пізніше - наприкінці XVIII в. Але й після цього частина українських земель залишилася в складі сусідніх з Росією держав. Східна Галичина, Північна Буковина і Закарпаття ще тривалий час перебували під гнітом іноземних загарбників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #22 Бандерівець 15.10.2014 16:24
Зиновий Богдан Хмельницкий (укр. Богдан Зиновій Михайлович Хмельницький) (27 декабря 1595 [6 января 1596])[1], Суботов — 27 июля [6 августа] 1657, Чигирин[2]) — гетман Войска Запорожского, полководец и государственный деятель. Предводитель восстания против Речи Посполитой, в результате которого земли Войска Запорожского вошли в состав Российского государства.А ви йому памятник !?!? звалити і на смітник
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #21 незнайка 15.10.2014 12:06
Пропхать с дружбанами через ВРУ госбюджет-2013 с планово-убыточным на 19 млрд НАК Нафтогаз? Без Олийныка это было невозможно А Зубик не зря попотел Ему и еще ХОЦЦА потеть до остервенения в бюджетном комитете ВРУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #20 007 15.10.2014 11:43
Якби кожний депутат зробив хоча б частину того, що зробив Зубик!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #19 013 15.10.2014 11:39
Навантаження як у собак хортових,... Та чомусь молодим викладачам на роботу попасти не можна, пенсіонерів-проФФесорів вигнать не можна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100