Як відомо із засобів масової інформації, у Жашкові останніми днями відбулося дві радикальні події. Нагадаємо, що тиждень тому сільські голови і голова районної ради демонстративно залишили апаратну нараду при голові райдержадміністрації, звинувативши керівника в перевищенні службових повноважень, у неадекватних діях та написали звернення до обласної влади з проханням розглянути питання про її відповідність займаній посаді.

Учора, 11 листопада, конфлікт продовжився, але цього разу представники Самооборони, ставши на захист голови райдержадміністрації Наталії Стельмах, у адмінбудівлі облили зеленкою та обсипали борошном голову районної ради Миколу Кльоца та вимагали від нього написати заяву на складання повноважень голови ради, звинувативши його у відступництві та, окрім усього, у співпраці з народним депутатом України, екс-регіоналом Валентином Ничипоренком, що на їх думку, компрометує нову владу.

Розібратися в причинах конфлікту на місце виїхала перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова.

Зазначимо, що Наталія Олегівна вислухала обидві сторони конфлікту, а також обговорила суть питання з рядом керівників товариств, окремими підприємцями, щоб мати реальну і незаангажовану картину цього протистояння, що вихлюпнулося з владних кабінетів не тільки за межі цих установ, але й району.

Зауважимо, що кожна сторона відстоювала свої позиції. Було зрозуміло, що претензії і звинувачення у них накопичувалися впродовж кількох місяців, а апогею досягли лише зараз. Одні наголошували на некомпетентності в керівництві, приниженні гідності керівників територіальних громад, використанні адміністративного тиску під час останніх виборів, інші – на зраді інтересів Майдану, проявах деяких елементів корупції, випадків підкупу виборців тощо. Переповідати все потреби немає, адже багато сказаного не підкріплювалося фактами чи документами.

Разом з тим, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова висловила своє бачення на ці події, звернулася до сторін вгамувати амбіції, адже обидва керівники прийшли на посади після Революції гідності і, в першу чергу, мають відстоювати інтереси людей, засудила прояви застосування фізичної сили до будь-кого з опонентів, закликала зосередитись у роботі на вирішенні питань наповнення бюджету, освоєння коштів, в цілому, на об’єднанні зусиль щодо розвитку Жашківщини.

На завершення, Наталія Олегівна повідомила, що про ситуацію вона доповість голові обласної ради і голові облдержадміністрації, щоб спільно, враховуючи надані сторонами аргументи, прийняти виважене правове рішення з цих питань, а також допомогти з інших, що не стосуються конфлікту, з якими зверталися до представника обласної влади присутні.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 1-1-1 13.11.2014 10:35
Обоим осталось недолго 8) ;-) :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 знаю від зная 13.11.2014 10:31
Що ж тут не зрозуміло - ніхто не правий. Тим більше, що "претензії накопичувалися місяцями"... Кравцова - не мировий суддя. Та там і суд не розплутає ці чвари.Гнать обох!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Наталка 13.11.2014 10:29
Усунути голову райради з посади можуть тільки депутати райради голосуванням.Вони ж таки можуть висловити і недовіру голові РДА, а Ткаченко може звільнити головиху, бо це він її призначав. Та йому, схоже, байдуже, пішов собі у відпустку. А облрада тут взагалі ніякої влади немає. Та схоже, конфлікт щезне сам собою, коли голова РДА звільниться. "Свобода" ж нібито своїх відкликає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 жашковчанін 13.11.2014 10:25
єтіх двух називают царь і царіца. Не смоглі договорітца. Смєшат народ. Что здеся не понятно? Алі хочется посмаковать сплєтнямі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Знаю 13.11.2014 00:46
Прес-служба облради - "на висоті" :-) Посмакувала конфліктом, але так і не дала зрозуміти, хто в тому Жашкові правий, а хто - ні. Потім розказала, як Кравцова "висловила", "засудила" і "закликала". А завершила тим, що Кравцова поїхала доповідати в Черкаси, бо сама абсолютно нічого не вирішує.
Якого тоді було їздить у Жашків, де конфлікт справді серйозний, а голову райради навіть облили зеленкою і обсипали борошном? Щоб написати, що "переповідати все немає потреби"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 адекватний 12.11.2014 23:42
Ось вам і результат революції нібито гідності а посуті захоплення влади одними пр...світами у другим на людській крові. А як вам щасливе евромайбутнє. Ознайомтесь як у Польщі держдава наводить порядок з людьми в презервативах на головах які посягають на поліцію. Тай задумайтесь про брехню щодо "драконовських" законів. Це нормальні закони - европейські просто пр....світам мішали ці закони владу захоплювати людською. кров'ю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 гонта 12.11.2014 23:17
біда, та й годі :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Гість 12.11.2014 21:04
П..ц голова райради Кльоц. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100