реклама

реклама

Головний редактор наймасовішої донецької обласної газети «Донбас» та очільник донецького обласного осередку Національної спілки журналістів України Олександр Бриж оселився у Черкасах.

В один день він був змушений покинути домівку, рятуючи себе і рідних від насильства проросійських бойовиків, оскільки відмовився перетворювати газету «Донбас» у «бойовий листок “ДНР”».


Сьогодні Олександр Бриж орендує квартиру у Черкасах разом із дружиною, 9-річним сином і літніми батьками дружини та намагається призвичаїтися до життя у новому місті.

«Мені це місто дуже подобається. Тут спокійно, чудова природа, Дніпро і хороша екологія. Окрім того, Черкаси – центр України, поряд з Києвом та рівновіддалений від Львова і Донецька. Місто, найбільш сприятливе для роботи», – пояснює свій вибір донецький журналіст.

Головред оптимістично дивиться на майбутнє свого дітища – газети «Донбас», продовжує її випуск та сподівається відновити колишню популярність. Він докладає максимуму зусиль, аби щотижня жителі Донецької області отримували свіжу порцію новин із джерела, якому довіряють.

Про напад проросійських бойовиків на редакцію газети «Донбас» та полон Олександра Брижа, про те, як Черкаси прийняли родину донецького журналіст, та про стратегію виживання видання з окупованої території у складних українських реаліях читайте у розгорнутому матеріалі «Прочерка» згодом на сайті.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #14 Патриот 29.01.2015 14:59
Цитую Ирина:
Я - жительница Донецка. Жду когда мне вернут деньги за подписку. Кто выходит? Какие порции новостей? Вы вообще о чем?


Выходит только на территориях, подконтрольных Украине. А деньги вернуть не так просто: ни одна редакция не располагает базой адресов своих подписчиков, она находится у Укрпочты... В любом случае необходимо связываться с редакцией-почтой и пытаться решить вопрос. Редакция должна пойти на встречу и, если не отдать деньги, то переоформить подписку на новый период в городе, где вы сейчас находитесь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #13 Глас 29.01.2015 00:17
Люди добрі! Коли ми будемо говорити про те, що ми громадяни України, і війна йде в Україні, а не на Донбасі??? Там є очаг і його треба зупинити, а не розпалювати....
Всі розмови про схід-захід більш на руку політикам та тому ж агресору, який пре "гуманітарні конвоі". Якщо людина виїхала звідки, тим паче була в полоні, вона є патріотом.
Вважаю, що нам не можна піддаватися інформаційним провокаціям з боку "братньоі" держави, а переходити до чіткого твердження - ми ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #12 Ирина 28.01.2015 22:01
Я - жительница Донецка. Жду когда мне вернут деньги за подписку. Кто выходит? Какие порции новостей? Вы вообще о чем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11   28.01.2015 18:54
Коли редактор й насправді чогось вартий, він залишить місто. Переселиться до Києва, або ж швидше до Львова. Пройдуть перші враження від природи, Дніпра, почне тісніше стискатися з ментальністю жителів центральної України, познайомиться з всими дорогами, що ведуть на Київ, остаточно щезне вже теперішнє заспокоювання самого себе про рівновіддаленіс ть міста, й - до побачення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 украина 28.01.2015 16:30
Цитую місто Ч:
У нас тут є "патріотичні" журналісти,під час Майдану в ефірі місцевих каналів розказували що там все проплачено і наркомани на Майдані,а тепер "головна Ляшківка" Черкас.


а что разве это все не правда?! ;-) :-) было проплачено, об этом все уже давно знают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 украина 28.01.2015 16:29
Не тот город выбрали. Но все равно - добро пожаловать :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #8 Патріот 28.01.2015 16:12
Цитую дива:
читаєма та авторитетна,але чи вона проукраїнська,і накше не зрозуміло,чого читали,довіряли і така вата в голові..Про що писали,що Донбас всю Україну годує,що хунта в Києві,що "бєндєри" йдуть на коліна ставити?Що?Покажіть примірники за січень,лютиЙ,бе резень минулого року.


Як послухаєш - виявляється, пів Донбаса проукраїнських.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 я тут живу 28.01.2015 16:09
Цікаво,те що всю Україну тіпає від слова "донецькі",винуваті ми чи самі "донецькі".Війна показала,тамошн ій контингент дійсно вартий своїх політичних вихідців,яких нам експортувала під час керування Овоча.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Фугас 28.01.2015 16:05
По лицу даже не скажешь, что оттуда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Черкаси 28.01.2015 15:29
Сподіваємось що ця газета допоможе мешканцям Донбасу якось розлупити очі,хоч сумніваюсь,як досі не розвиднелось,то то вже діагноз.Аби не ризик що поступись Донбасом рашисти нагло полізуть далі,я б з ними прощався,якось взагалі нічого спільного в майбутньому з ними не бачу.Пробачити не зможу,забути теж.Останні вибори довели,їх що звільняй,що не звільняй,що допомогай,що не допомогай,що пояснюй,що показуй,березки шумлять в голові і зеки вперед ведуть.Я спільного майбутнього не бачу.Не розумію одне,раша кличе піднімати демографію,дає під"йомні,чого до своїх не їдуть тихо?Ні треба тут все засрати.То я не про конкретну людину,то про тих хто там чи тут про Рашу мріє,шлях відкрит,навіщо вам Раша тут,як поряд є афтентична і кличе,їдьте ради Бога.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100