реклама

реклама

Скільки часу і навіть скільки коштів потрібно на ремонт міського колектора, якого внаслідок негоди розтрощило тепловою камерою ТЕЦ, досі невідомо.

- За торішніми цінами аварія такого масштабу потребувала десь 500-700 тисяч гривень, - коментує «Прочерку» директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – Нині не можемо оцінити всіх масштабів, бо ще не розкопали повністю місце пориву. Роботу ускладнює і погода, і те, що там шматки плит зі зруйнованої камери ТЕЦ. Сьогодні Черкаська ТЕЦ мала надіслати свою бригаду для демонтажу.

avariya

Сергій Овчаренко зазначає: завдяки тому, що міська рада виділила на сесії 300 тис. грн. на ремонт колектора, водоканал вже почав закуповувати необхідне обладнання. Зараз проводяться лише підготовчі роботи. Уже змонтовано одну лінію обвідного колектора, на черзі друга. Потрібне також встановлення насосних станцій для перекачування стічних вод, аби вони не потрапляли в місце пориву.

- Щоб підключити ці насоси, треба протягнути електричний кабель. На жаль, обленерго чомусь затягує з дозволами, - розповідає керівник водоканалу.

За його словами, зараз бригади працюють у дві зміни – зранку і до опівночі. Коли завершать підготовчі роботи – перейдуть на цілодобовий режим.

- До нас постійно люди телефонують, запитують, коли ж водою запасатися, - розповідає Сергій Овчаренко. – Я ще раз всім наголошую: вода буде. Але просив би черкащан використовувати її економно. Щоб не було надміру стічних вод. Бо ж нашим робітникам у цьому всьому треба працювати…

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100