реклама Делікат

Секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький запевняє, що кожного дня в черкащан забирають мільйони гривень, і вони вже ніколи не будуть використані на розвиток міста.

«Це почалося ще 2008 року, коли КП «Черкаситеплокомуненерго» взяло кредит ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку, – ред.). Одна з умов позики – гарантована сума в бюджеті розвитку, адже місто стало гарантом у свого підприємства перед банком. Цього року необхідно повернути 90 млн грн!!! кредиту (в попередні роки сума була меншою через нижчий курс валюти): 65 млн – кредит «Теплокомуненерго», 25 – «Водоканалу». Це гроші, які мають бути в бюджеті міста і не можуть бути використані, поки КП не сплатять свої борги, – пояснює на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Олександр Романович. – Оскільки зробити вони цього не можуть, хоча на момент запозичення це й передбачалося, то майже половина бюджету розвитку міста на 2015 рік буде сплачена за цими кредитами, тобто 90 млн грн із 200-т млн грн».

Пан Радуцький наголошує, що позичені кошти пішли на модернізацію лише 90-та з тисячі багатоповерхівок Черкас.

«Виходить, що зараз громада всього міста страждає через те, що в певній кількості будинків встановлені ІТП (індивідуальні теплові пункти, – ред.). Тим часом курс євро зростає. Можливо, сума застави збільшуватиметься... За таких умов нові проекти не зможуть бути реалізовані. А тепер порахуйте: скільки шкіл та садочків залишаться без склопакетів, дворів – без майданчиків, доріг – без ремонту? А скільки б ми могли допомогти нашім землякам в АТО? Невже черкасці не гідні кращих умов? Місто потрапляє до колапсу. Впевнений, що єдиний вихід – ОБ’ЄДНАННЯ КП «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ТА ТЕЦ. Невдовзі надам свої пропозиції щодо цього», – обіцяє секретар міськради.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Сусик 18.02.2015 13:08
Невдовзі надам свої пропозиції щодо цього», – обіцяє секретар міськради.
****
а коли будуть пропозиції і тим пачї практичні дії по поверненню на місце знятих тротуарних плит у Долині троянд?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 федор принципиальный 18.02.2015 11:32
Как черкащане не могут понять,что кредиты ЕБРР,пробиваемы е одаром,в первую очередь работают на его карман,а в дальнейшем из нашего кармана уходят на их погашения в двойном размере.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100